UNIZO maakt werk van mvo via sectorpaspoorten

Na de bouwsector en de tuinbouwsector, gingen in het voorjaar nog 10 andere sectoren van start met de opmaak van een MVO-paspoort, een project grotendeels gefinancieerd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen. Vijf van deze nieuwe sectorpaspoorten worden opgesteld in samenwerking met UNIZO.

“De meest succesvolle bedrijven in de toekomst zijn zij die investeren in duurzaamheid en een waarde toevoegen aan de maatschappij. Wie nu niet begint met maatschappelijk verantwoord ondernemen, mist de boot”, zegt Kris Baetens van de UNIZO Sectorwerking.

Daarom zet UNIZO met de sectororganisaties Belgapom (aardappelverwerkende nijverheid), Recread (recreatiesector), Fenavian (vleesverwerkende nijverheid), Fresh Trade Belgium (handel in verse groenten en fruit) en Coberec (metaalrecuperatie) 5 duurzaamheidsprojecten op rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Via een sectorpaspoort en de opmaak van duurzaamheidsverslagen willen de organisaties bedrijven klaarstomen voor mvo.

MVO-paspoort als instrument voor ondernemers

In een eerste fase stellen de sectoren een MVO-sectorpaspoort op met een set van GRI-indicatoren. De sector bepaalt, samen met de ondernemers en de stakeholders welke indicatoren en parameters inzake duurzaamheid van belang zijn in hun sector. In een tweede fase kunnen ze op basis van dit paspoort bedrijven binnen de sector helpen bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag.

Vandaag engageerden zich al 16 ondernemers als piloot en ambassadeur voor de sector. Met dit project, met de steun van ESF, willen UNIZO en de deelnemende sectororganisaties het belang duiden van duurzaamheid en mvo. Ze willen ondernemers aanzetten om na te denken over alle aspecten van mvo om zo bij te dragen tot een duurzame samenleving.

Bron: unizo.be