Brussel Kunstberg

Stel je kandidaat voor het greenlab.brussels acceleratorprogramma

Het greenlab.brussels acceleratorprogramma is er voor iedereen die in Brussel een onderneming wil starten die focust op een ecologisch verantwoorde en circulaire economie.

Je plant een ondernemersproject in Brussel, dat innovatief en duurzaam/ecologisch verantwoord is? Je doelstelling is om op termijn een eigen onderneming te starten, te laten groeien en werknemers te rekruteren? En je wil engageren om het hele traject nauwgezet te volgen? Drie vinkjes? Dan kan je je kandidaat stellen voor het greenlab.brussels acceleratorprogramma

Een aanvraag indienen

De oproep voor het indienen van aanvragen loopt van 1 september tot 31 oktober 2022 om 23u59.

  1. Vul dit formulier in om je kandidaat te stellen.
  2. Er volgt een analyse van je kandidatuur om na te gaan of ze voldoet aan de criteria voor deelname aan greenlab (kan enkele dagen in beslag nemen).
  3. Geselecteerde kandidaten bezorgen ten laatste op 4 november 2022 een korte videopresentatie van hun project (ca. 1 minuut in een formaat naar keuze).
  4. Na ontvangst van de presentaties bezorgt greenlab.brussels je een uitnodiging voor de greenlab-jury, op zaterdag 19 november 2022.
  5. Tussen 21 en 25 november 2022 ontvangen de kandidaten gedetailleerde feedback van deze jury.
  6. Geselecteerde kandidaten zijn welkom op een greenlab-drink op donderdag 24 november 2022 (‘s avonds) ens op een inleidende sessie over pitchen en ondernemerschap die zal plaatsvinden 9 november van 18u tot 21u in de gebouwen van hub.brussels.

Wat je mag verwachten

Naast een intensieve coaching en begeleiding mag je na het traject deelnemen aan de befaamde greenlab-awards. Daar kan je je idee pitchen voor een jury en een publiek. En wie weet ga jij wel naar huis met de greenlab-award, de Triodos Award (€ 2.500) of de Publieksaward?

Je staat er niet alleen voor

De 15 geselecteerde deelnemers kunnen wekelijks rekenen op begeleiding en coaching om hun start-up te lanceren. Zo kan je onder meer deelnemen aan workshops, brainstorms, persoonlijke coaching én advies van experts uit de sector!

Het acceleratorprogramma is een traject van verschillende workshops. Het kan gecombineerd worden met een fulltime baan. De greenlab-workshops vinden tussen 11 januari en 15 juni 2023 immers elke woensdagavond plaats van 18u tot 21u. Daarnaast zijn er nog drie zaterdagsessies (van 9u30 tot 12u30) en het eerste weekend van februari. Een aantal sessies kunnen ook online plaatsvinden.

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
21 september 2022
Terug naar boven
Terug naar boven