winkelen

Nieuwe duurzame shoppingkaart in Antwerpen

Ben je op zoek naar trendy winterkledij en -accessoires voor die eerste winterprik? En wil je het deze keer op een duurzame en tegelijk makkelijke manier aanpakken? COSH! redt je uit de nood met haar nieuwe shoppingkaart!

Samen met de stad Antwerpen lanceerde COSH! vorige maand haar derde duurzame shoppingkaart in Antwerpen.

Het aanbod duurzame initiatieven is in Antwerpen enorm gegroeid. De nieuwe kaart vermeldt naast tweedehandswinkels ook alle andere duurzame mode-initiatieven in de stad. De kaart neemt je mee langs 70 winkels, waarvan 29 in hartje Antwerpen. De overige 41 winkels bezoek je in Berchem, Mortsel, Wilrijk en Borgerhout.

Hoe gebruik je de kaart?

Elk winkelpunt op de kaart heeft een QR-code. Scan je die? Dan kom je terecht op een specifieke winkelpagina op de COSH!-website waar je ontdekt hoe duurzaam de winkel is en welke merken er verkocht worden. Bovendien staan er op de kaart tips over hoe de consument een duurzame shoppingkeuze kan maken. Want dat is de missie van COSH!: het pad effenen naar betere shoppingkeuzes, voor mens én planeet.

COSH!

COSH! staat voor Conscious Shopping made easy. Het moedigt consumenten aan om duurzaam en kwalitatief te shoppen. Dat kan een nieuw kledingstuk zijn dat op een milieu- en mensvriendelijke manier gemaakt is, maar ook tweedehands aankopen, upcycling en kleding lenen bij bibliotheken zijn goede opties. COSH! gelooft dat de combinatie van nieuwe, gerecyclede en tweedehands mode de industrie écht circulair kan maken.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
20 november 2022
Terug naar boven
Terug naar boven