Banner Exportbeurs 2016

Mvo-infostand op de Exportbeurs van Flanders Investment & Trade

Op de Exportbeurs van Flanders Investment & Trade (FIT), die loopt van 27 tot en met 29 juni, krijgen ondernemers antwoord op al hun vragen over internationaal ondernemen.

Op de infostand ‘FIT-MVO’ slaat FIT de handen in elkaar met kennispartner CIFAL Flanders, een competentiecentrum van de Verenigde Naties in Vlaanderen, MVO Vlaanderen en het Belgisch Nationaal Contactpunt OESO. Samen staan ze de Vlaamse internationale ondernemers met raad en daad bij op het vlak van maatschappelijk verantwoord (internationaal) ondernemen.

Bezoekers van de Exportbeurs kunnen bovendien als eerste inschrijven voor de gratis vorming ‘Traject MVO-internationaal’ die zich in het najaar zal toespitsen op internationale ondernemers.

De Exportbeurs

Op de Exportbeurs beurs kunnen ondernemers alle relevante spelers in de Vlaamse exportwereld ontmoeten. De beurs is er in de eerste plaats voor Vlaamse bedrijven met internationale activiteiten en/of ambities. Ze biedt drie dagen lang inspirerende ervaringen, gesprekken en activiteiten:

  • b2b’s/zakelijke afspraken met de landenexperten van FIT (maximaal 4 per dag)
  • b2b's en netwerking met de standhouders - specialisten in internationaal ondernemen
  • netwerking met FIT-experten in internationaal ondernemen
  • netwerking met andere beursbezoekers in het Exportcafé
  • seminaries & workshops

FIT heeft een prominente stand op de Exportbeurs. Ondernemers kunnen er terecht voor informatie over hun uitgebreide dienstverlening: zakenreizen, subsidies, exportmeter,...

Ook de partners waarop FIT regelmatig een beroep doet, tekenen present met een eigen stand. Zij bieden antwoorden op specifieke vragen over onder andere wisselskoersrisico's, logistiek, financiering,…

Deelnemers kunnen het volledige buitenlands netwerk van FIT op afspraak ontmoeten om met hen hun exportplannen bespreken.

Duurzaam internationaal ondernemen

Op de infostand ‘FIT-MVO’ werkt FIT samen met kennispartner CIFAL Flanders, een competentiecentrum van de Verenigde Naties in Vlaanderen, MVO Vlaanderen en het Belgisch Nationaal Contactpunt OESO.

Ze zullen de Vlaamse internationale ondernemers met raad en daad bijstaan op het vlak van maatschappelijk verantwoord (internationaal) ondernemen. Ontdek op deze stand met behulp van de MVO Risico Checker welke mvo-risico’s u loopt met uw handelsactiviteiten en wat u kan doen om die risico’s te beperken.

MVO Vlaanderen licht zijn algemene dienstverlening toe en hoe die aansluit bij internationaal ondernemen. Het stelt ook zijn eigen mvo-scan voor.

Traject MVO-internationaal

Bezoekers van de Exportbeurs kunnen bovendien als eerste inschrijven voor de gratis vorming ‘Traject MVO-internationaal’ die zich in het najaar zal toespitsen op internationale ondernemers.

Traject MVO-internationaal biedt met twee opleidingsmomenten (en een derde in optie) een volledig actiegericht traject over mvo in een internationale context.

De recent ontwikkelde MVO-scan legt de basis voor de opleiding. De scan leert de ondernemers hoever hun bedrijf of organisatie staat met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat specifiek in relatie tot internationaal ondernemen.

Daarnaast maken ondernemers kennis met belangrijke internationale kaders en definities van mvo en de mvo-aspecten die er toe doen voor internationale ondernemers. Via een uitgebreide analyse leren ze wat eventueel beter kan en bouwen ze een eigen mvo-actieplan op.

  • Sessie 1 – dinsdag 27 september 9u00-12u30 (Brussel)
  • Sessie 2 – dinsdag 11 oktober 9u00-17u30 (Brussel)
 
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 juni 2016
Terug naar boven
Terug naar boven