Kmo-groeisubsidie voor duurzaam en circulair ondernemen

De derde en laatste oproep 2021 van de kmo-groeisubsidie loopt van 1 november tot 31 december. Heb je groeiplannen binnen het thema internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen of innovatie? Dien dan je project in.

De kmo-groeisubsidie werd begin 2021 grondig bijgestuurd. Ze wordt nu toegekend via competitieve oproepen per thema.

In 2021 worden drie oproepen voorzien waarbij telkens meerdere thema’s worden opengesteld (zie oproepkalender). Hierdoor worden enkel de beste dossiers gesteund en verhoogt de maatschappelijke toegevoegde waarde van de kmo-groeisubsidie.

Wanneer sluit je groeitraject aan bij het thema duurzaamheid en circulair ondernemen?

  • Zowel voor ondernemingen die een eerste stap zetten richting duurzaam en circulair ondernemen, als voor ondernemingen die hierin al actief zijn en een volgende (substantiële) nieuwe stap zetten.
  • Het traject zet in op één of meerdere strategieën inzake circulaire economie met het oog op een efficiënt en slim materiaalgebruik of het sluiten van materialenkringlopen.
  • Het project richt zich tot de maak- of bouwindustrie of de daaraan gekoppelde waardeketen.
  • Komen niet in aanmerking: trajecten die geen substantiële impact hebben op het bedrijf en enkel inzetten op flankerende of ondersteunende maatregelen zoals energie-efficiëntie of het gebruiken van hernieuwbare energie.

Meer informatie over de thema's internationalisering en digitalisering vind je op de website van VLAIO.

Dezelfde website vertelt je ook alles over de voorwaarden, welke bedragen ermee gemoeid zijn en hoe je een aanvraag indient.

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
1 december 2021
Terug naar boven
Terug naar boven