fiets in de avondzon

Het Pendelfonds voor duurzaam woon-werkverkeer

Op 2 mei start een nieuwe projectoproep van het Pendelfonds. Dit Vlaams subsidiefonds voor werkgevers ondersteunt projecten van ondernemingen die het aantal autoverplaatsingen op vlak van woon-werkverkeer duurzaam verminderen.

Verschillende maatregelen komen in aanmerking: aankoop en leasing van (elektrische) plooifietsen, gebruik fietsdeelsystemen, aankoop van fietsuitrusting,...

De nieuwe oproep richt zich vooral op projecten die de verbinding tussen het openbaar vervoer en de werkplek verbeteren. De oproep heeft ook extra aandacht voor bedrijfsoverschrijdende samenwerking tussen ondernemingen op bedrijventerreinen.

Individuele ondernemingen kunnen tot €200.000 tussenkomst krijgen. Samenwerkende bedrijven tot 400.000 €.  

Meld je organisatie aan voor 1 juni

Als je overweegt te investeren, is het belangrijk dvoor 1 juni 2022 een dossiernummer aan te vragen. Nadien hebben ondernemingen tijd tot 1 september 2022 om een subsidieaanvraag in te dienen. De Provinciale Mobiliteitspunten helpen je bij het vervolledigen van je dossier.

Vragen over het Pendelfonds? Nood aan begeleiding (gratis!) bij de uitwerking van de subsidieaanvraag? Contacteer het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) van jouw provincie.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
27 april 2022
Terug naar boven
Terug naar boven