Het MVO-paspoort, jouw gids naar een duurzamere organisatie

sfeerbeeld technologie

Bedrijfsleiders worden om de oren geslagen met duurzame termen: circulaire economie, energiecoaching, duurzame inzetbaarheid van werknemers,... Dat betekent echter niet dat ze weten hoe ze eraan te beginnen.

Agoria Vlaanderen, de sectorfederatie voor technologiebedrijven in Vlaanderen, lanceert nu het MVO-paspoort om haar leden-ondernemers te begeleiden bij het opnemen van hun maatschappelijk engagement.

Het MVO-paspoort biedt een handig stappenplan dat bedrijven gidst en ondersteunt om inspanningen op het vlak van duurzame ontwikkeling op een structurele manier weer te geven. Agoria gelooft namelijk dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de technologische sector cruciaal is. Met deze handleiding zullen Agoria-leden hun individuele prestaties in kaart kunnen brengen. Ze zullen ook inspiratie en tips aangeboden krijgen.

Het doel van het MVO-paspoort is om een drempelverlagend effect te creëren en organisaties te begeleiden bij het minimaliseren van de negatieve impact van hun kernactiviteiten en het maximaliseren van positieve bijdragen. Dat biedt niet alleen voordelen voor de langetermijnstrategie van de organisatie, maar bij uitbreiding voor de hele samenleving.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
15 juli 2019
Terug naar boven
Terug naar boven