FIDO lanceert TOOLBOX Human Rights

logo Toolbox Human Rights FIDO

Enkele dagen na de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, lanceerde het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) de TOOLBOX Human Rights.

De toolbox bundelt de belangrijkste mensenrechtenverdragen, regelgevingen en dossiers in één overzichtelijke website.

Schending van mensenrechten voorkomen

De toolbox helpt bedrijven, organisaties en hun stakeholders om hun beleid/praktijken aan te passen om de schending van mensenrechten te voorkomen en het respect voor mensenrechten te bevorderen in al hun activiteiten.

Deze website biedt concrete online tools voor bedrijven om hen te helpen hun mensenrechtenverplichtingen na te komen.

De website is toegankelijk voor iedereen (AnySurfer-label).

Onderdeel van een nationaal actieplan

België hecht veel belang aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling. Daarom wil België haar organisaties – zowel openbare instellingen als privébedrijven – zo goed mogelijk helpen om deze verdragen te verankeren in hun werking en activiteiten in binnen- en buitenland.

Dit project is een onderdeel van het Nationaal Actieplan ‘Bedrijven en mensenrechten’ dat werd goedgekeurd door de regering in juli 2017.

Deze toolbox is een samenwerking tussen experten van de Universiteit van Antwerpen en IPIS research met waardevolle bijdragen van Belgische stakeholders.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
(Secundaire) Thema
Mensen- en kinderrechten
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
18 december 2018
Terug naar boven
Terug naar boven