logo Toolbox Human Rights FIDO

Toolbox Human Rights

Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) lanceerde de TOOLBOX Human Rights op de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (10 december 2018).

Deze toolbox bundelt de belangrijkste mensenrechtenverdragen, regelgevingen en dossiers in één overzichtelijke website.

Zo kunnen bedrijven, organisaties en hun stakeholders hun beleid/praktijken makkelijker afstemmen om de schending van mensenrechten te voorkomen en het respect voor mensenrechten te bevorderen in al hun activiteiten.

Deze website biedt concrete online tools aan om bedrijven te helpen hun mensenrechtenverplichtingen na te komen. De website is Anysurfer-gecertificeerd en dus toegankelijk voor iedereen..

België hecht veel belang aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling. Daarom wil België zijn organisaties – zowel openbare instellingen als privébedrijven – zo goed mogelijk helpen om deze verdragen te verankeren in hun werking en in hun activiteiten in het binnen- en buitenland.

De toolbox is een onderdeel van het Nationaal Actieplan ‘Bedrijven en mensenrechten’ dat werd goedgekeurd door de federale regering in juli 2017.

Hij is het resultaat van een samenwerking tussen experten van de Universiteit Antwerpen en IPIS research met waardevolle bijdragen van Belgische stakeholders.

Ga hier aan de slag met de Toolbox Human Rights.