circulaire kantoorwanden

Een teken aan de wand: kapitaalinjectie voor circulaire kantoorwanden

De Belgische start-up JuuNoo produceert circulaire wandsystemen voor kantoren. Hij heeft onlangs 1,5 miljoen euro opgehaald om zijn innovatieve oplossingen in heel Europa te lanceren. JuuNoo wordt ondersteund door Start it @KBC en Vlajo.

Afvalberg verkleinen

JuuNoo werd opgericht in 2016 en wil vooral de afvalberg verkleinen. Die bestaat momenteel voor ongeveer 40% uit bouwafval; in België alleen al goed voor 26 miljoen ton. De inrichting van kantoren met duurzame, innovatieve wanden kan een stevige impact hebben op dat volume.

Duurzamer, goedkoper, sneller

De wandsystemen van JuuNoo zijn niet alleen duurzaam, maar ook goedkoper dan het slopen van oude en bouwen van nieuwe wanden. JuuNoo koopt wandsystemen die niet meer gebruikt worden gewoon terug. Bovendien zijn de wandsystemen zeven keer sneller te installeren dan traditionele muren, zijn ze vlot verstelbaar en is hun akoestiek uitstekend. De stijl en technische vereisten kunnen bedrijven zelf bepalen.

Zegt oprichter Chris Van de Voorde. “Bedrijven vragen, ook onder de druk van een nieuwe generatie medewerkers, naar kwalitatieve circulaire oplossingen. Maar die moeten ook betaalbaar zijn. Om écht impact te hebben, moet je duurzaamheid en kostenefficiëntie met elkaar verzoenen. Ons systeem maakt het aannemers goedkoper om een wand te hergebruiken dan hem te slopen en een nieuwe te bouwen. Als je ze toch niet meer nodig hebt, kopen wij ze terug.”

Weg van open kantoren

De tijd is duidelijk rijp voor dit revolutionaire project: werknemers vragen niet alleen steeds vaker naar duurzame oplossingen, maar ook de tanende populariteit van open landschapskantoren speelt in het voordeel van JuuNoo. Nu blijkt dat open kantoren nefast zijn voor de gezondheid, concentratie en productiviteit van werknemers, zijn steeds meer bedrijven op zoek naar andere manieren om kantoren in te richten.

Organisaties zoals KBC, Showpad en VDAB lieten zich al overtuigen en hebben hun kantoren (her)ingericht met de circulaire wanden.

Dankzij de nieuwe kapitaalinjectie van Belfius, PMV/z en twee West-Vlaamse investeerders kan JuuNoo meer medewerkers aanwerven en ook de Europese markt veroveren. De start-up zal daarbij het vizier ook richten op scholen, zorgcentra en winkels.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
22 april 2020
Terug naar boven
Terug naar boven