Fresh Food Logistics

Te veel voeding gaat verloren in de distributieketen. Met het project ‘Fresh Food Logistics’ ging VIL op zoek naar waar en hoe voedselbederf kan vermeden of verminderd worden. In het onderzoek werd een optimalisatie van de logistieke keten van verse voeding bij de retailers vanuit verschillende hoeken bekeken. 

De resultaten van ‘Fresh Food Logistics’ worden bekend gemaakt tijdens een slotevent op 26 juni 2018 in de Communicatieloft in Gent. Op het programma staan toelichtingen over verschillende aspecten van het voedselbederf in de distributieketen:

  • knelpunten en opportuniteiten in de 'supply chain' van verse voeding (VIL),
  • rationeel assortimentsbeheer (Colruyt Group),
  • food waste als balans tussen service level, waste en kosten (Imperial Meat Products),
  • voedselverliezen in de voedselverwerkende industrie (Flanders' FOOD),
  • verser voedsel en minder derving door accurate forecasting (Slimstock),
  • collaborative data sharing for virtually integrating fresh food supply chains (Nallian),
  • Food waste beperken via distributieplatformen en sociale economie (Foodsavers - Komosie).   

Je kan inschrijven via deze link

Prijs

varieert tussen gratis (voor VIL-leden) en €145 (ex BTW)

Datum

26 juni 2018, 15:30 - 20:00

Locatie

Communicatieloft
Sint-Denijslaan 489
Gent
België

Gerelateerde thema's

Duurzame keten

Organised by

VIL

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.