Seminarie 'Bouwen met hout' @Prowood 2018

Hout is hét bouwmateriaal van het verleden, het heden én de toekomst. Kom naar dit event en ontdek niet enkel het 'waarom', maar maak meteen ook kennis met de praktijk en de bijna onbeperkte mogelijkheden rond bouwen met hout.

Bouwen met hout zit in de lift
Niet enkel gaat het over een natuurlijke, hernieuwbare grondstof met een veel lagere milieu-impact in vergelijking met andere bouwmaterialen, ook biedt bouwen met hout op tal van andere vlakken heel wat voordelen. Bestaande technieken worden bovendien steeds verder verfijnd, en dankzij verregaande innovatie binnen de houtverwerkende industrie worden de mogelijkheden van bouwen met hout - naast de architecturale pracht van het materiaal - steeds groter.

Houtskeletbouw kent al jaren een sterke opmars, en nieuwere technieken zoals CLT raken ook steeds meer ingeburgerd. Vaak denkt men hierbij in eerste instantie aan eerder kleinere bouwprojecten of verbouwingen. Maar ook voor grotere woonprojecten, utiliteits- of industriebouw worden de technieken steeds meer ingezet, waarbij ook hoogbouw tot de mogelijkheden behoort.

Diverse sprekers uit de hout- en bouwsector geven elk vanuit hun insteek aan waarom bouwen met hout voor hen de norm mag worden. Kom dus zeker luisteren. Na afloop van het event zijn de deuren van de vakbeurs Prowood 2018 geopend, ook voor de geïnteresseerde deelnemers.

Programma en sprekers (onder voorbehoud van wijzigingen)

Verwelkoming - Bart Holvoet (FSC België)
Hout: het ecologische bouwmateriaal bij uitstek - Ingrid Hontis (Fedustria)
Houtbouw in vogelvlucht: overzicht van de voornaamste technieken in houtbouw (houtskeletbouw, CLT-bouw …), hun aandachtspunten en voordelen en blik op ‘circulair bouwen’ - Bart Humbeeck (Pixii)
Focus op houtskeletbouw in de praktijk - Dries Hubrechts (Eurabo)
Focus op CLT in de praktijk - Niko Bonnyns (Laminated Timber Solutions Groep Terryn)
Hout in architectuur: flexibel en veelzijdig Piet Kerkhof (Arche-Ligno)
Uitreiking FSC Project Awards 2018
Afsluitende netwerkdrink

Praktische informatie en inschrijving

Het seminarie 'Bouwen met hout' zal doorgaan op 23 oktober 2018 (van 10u tot 12u30) in de marge van de vakbeurs Prowood2018 en wordt georganiseerd door FSC België in samenwerking met Pixii en Fedustria. 

Deelname is gratis, maar een voorafgaandelijke inschrijving is verplicht. Hou dus zeker de datum vrij en reserveer alvast uw plekje via info@fsc.be

Price

gratis

Datum

23 oktober 2018, 12:00 - 14:30

Locatie

Flanders Expo GEnt
België

Organised by

FSC Belgium i.s.m. Fedustria, Pixii en Prowood

More information

Bouwen met hout

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.