Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddel: water niet inbegrepen

Door poetsproducten als oplosbare tablets te verkopen, bespaart EzeeTabs op transport en plasticverbruik. Bovendien zijn de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar en niet giftig.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bestelt een kleinigheidje online, om dan enkele dagen later een enorme doos met vooral vulsel aan te krijgen. Ze doen het vast niet met opzet, toch?

Maar doe jij het met opzet?

Is er zo geen product dat je op regelmatige basis koopt, dat eigenlijk voor 99,5% uit verpakking en vulsel bestaat?

Zeker van?

De oplossing is een oplossing

Laat ons eens de oplostablets van EzeeTabs bekijken. Je neemt één tabletje van 5 gram, voegt er 750 ml lauwwarm kraantjeswater aan toe en je hebt een hele fles badkamer-, keuken- of allesreiniger. Reken er nog de verpakking zelf bij en dan blijkt dat het poetsproduct dat je in de winkel koopt eigenlijk voor ongeveer 99,5% uit ballast bestaat. Dat scheelt wel wat in transport en dus CO2 emissies.

En wanneer heb je voor het laatst de fles van een poetsproduct hergebruikt? Nee, een wc-eend heeft maar één leven. Daarna bestaat de kans dat ze opnieuw wordt uitgezet in het wild. En daar drijft al zoveel plastic rond. EzeeTabs verkoopt ook plastic spuitbussen als je er nog nodig hebt, maar de bedoeling is natuurlijk wel dat je die telkens opnieuw gebruikt.

Biologisch afbreekbaar

Maar hoe veilig is het poetsproduct zelf? Volgens EzeeTabs hebben de opgeloste producten een lage pH-waarde, een zeer lage toxiciteit en zijn alle gebruikte stoffen biologisch afbreekbaar. Ze zijn dus niet schadelijk voor mens of milieu. Het is weliswaar niet makkelijk om een oplosbaar, biologisch afbreek poetsproduct te maken, in tabletvorm, zonder vulstoffen en stabilisatoren dat ook nog eens efficiënt reinigt. Daarom stapte EzeeTabs recht naar de bron; de Duitse fabrikant die in 1981 de eerste vaatwastablet op de markt bracht. Samen ontwikkelden ze al 10 verschillende poetsproducten in tabletvorm, van allesreiniger over ontkalker tot flesreiniger. Sinds kort is EzeeTabs ook verkrijgbaar in België, voorlopig enkel via postorder.

Maar de doos is redelijk goed bemeten.