100 tips om te starten met MVO

Onze collega's van MVO Nederland sprokkelden deze zomer 100 MVO-tips bij bedrijven. In de lijst staan praktische tips waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen. Van tips voor het verduurzamen van HR en inkoop, tot huisvesting en communicatie.
 

Een greep uit de verzameling:

  • Geef medewerkers een mobiliteitsbudget in plaats van een leaseauto. Dit stimuleert het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen.
  • Laat niet alleen de oudere medewerkers de jongere mentoren, maar ook andersom. De jongere medewerker brengt weer skills mee, waar de oudere medewerker van kan leren zoals social media, pc-gebruik en digitale fotografie.
  • Kijk eens naar de afvalstromen van uw bedrijf. Gescheiden afval kan weer als grondstof voor nieuwe producten dienen. Zorg ook voor afvalbakken voor de verschillende afvalstromen.
“De mvo-tips helpen bij een vliegende start met mvo", zegt Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. "Het duurzame verschil maak je wanneer je verschillende MVO-acties met elkaar verbindt en je richt op de mvo-acties die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Een strategisch MVO-plan helpt hierbij.”