Webinar Prototyping the Future

Ontdek de student-ondernemers die innoveren voor een duurzamere wereld!

De Stichting voor Toekomstige Generaties ondersteunt sinds 2019 student-ondernemers in de prototypingfase van een product, dienst of technologie met een positieve maatschappelijke impact.

Dit jaar hebben 13 initiatieven, geleid door 33 studenten, een beurs tot € 5000 ontvangen, dankzij de steun van het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige Generaties, de Federale Overheid (Leefmilieu), de Vlaamse Regering, de Waalse Overheidsdienst Economie, het Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat en Leefmilieu Brussel.

Deze winnaars voegen zich bij de 39 andere initiatieven die sinds 2019 door Prototyping the Future zijn bekroond. Na 5 edities zullen deze 52 projecten bijna een kwart miljoen euro  gekregen hebben om hun innovatieve en duurzame ideeën tot leven te brengen. Ook het netwerk van partner-incubatoren en de leden van de jury dragen bij aan het herhaaldelijke succes van deze projectoproep. 

Kom alles te weten over deze prototypes tijdens onze virtuele meeting met de bekroonde student-ondernemers van 2023, waarop zij hun projecten zullen pitchen en het gesprek zullen aangaan over verschillende aspecten van het jonge ondernemerschap en hun visie over een duurzamere toekomst. Maak zo kennis met deze jongeren die anders willen ondernemen, namelijk door People, Planet, Prosperity en Participation te integreren in hun aanpak.

 

Met de winnaars:

 • Colz’iso, met biologische stoffen gefabriceerde isolatieblokken voor wanden op basis van koolzaadstro (Luik)
 • Dysentis, een hulpmiddel dat de stemparameters registreert, gekoppeld aan een opvolgingsplatform, om zorg te dragen voor je stem (Louvain-la-Neuve)
 • EASO, geprefabriceerde isolatiemodules om gevels vanbuiten te isoleren (Louvain-la-Neuve)
 • Lingerie La Grenade, aangepast damesondergoed voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) (Namen)
 • Loomy, mensen helpen om op een speelse manier energie te besparen. (Gent)
 • Maternia, een draagbaar en betaalbaar medisch hulpmiddel om het risico op doodgeboorte te verminderen (Gent - Brussel)
 • MilkSilk, melk die ongeschikt is voor consumptie, herbenutten voor non-food- doeleinden (Luik)
 • Mineralio, biomineralen, zoals mosselschelpen, opwaarderen door ze om te zetten  in materialen van biologische oorsprong (Luik)
 • Nepture, een sensor die aangeeft hoe vol de blaas is, om de levenskwaliteit van personen met incontinentie te verbeteren (Gent)
 • Pyroplast, plastic afval recyclen tot brandstoffen door middel van pyrolyse (Louvain-la-Neuve)
 • TrikThom Harmony, een overkoepelend energie-managementsysteem dat energiestromen optimaliseert bij woningen (Kortrijk)
 • Vsycle, ontwikkeling van nieuwe antivries proteïnen als vorst beschermingsmiddel in de fruitteelt (Gent) - (project gestopt).

Tijdens dit webinar voorzien we FR-NL simultaanvertaling.

Neem deel en laat u inspireren door de 360°-ondernemersgeest van deze jonge innovatoren! 

Datum

19 september 2023, 15:30 - 17:00

Locatie

Online
België

Gerelateerde thema's

(Sociale) innovatie

Organised by

Stichting voor Toekomstige Generaties

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.