VLAIO oproep 'circulaire ketensamenwerking'

Sfeerfoto van een grote serre

De nieuwe oproep 'circulaire ketensamenwerking' ondersteunt proefprojecten van ondernemingen en organisaties die samen een circulair businessmodel ontwikkelen. Het gaat om het ontwikkelen, testen en implementeren van een circulair product, proces, of circulaire dienst. De partnerschappen krijgen hiervoor 80% steun en maximum € 100.000 per project.

Wie kan een aanvraag indienen? 

De aanvraag moet ingediend worden door een samenwerkingsverband met minimaal 2 kmo's die niet verbonden zijn. Het partnerschap kan aangevuld worden met alle partners die nodig zijn om de keten ook na dit project te laten functioneren. 

Welke diensten komen in aanmerking? 

Het kan uitdagend, duur en complex zijn om een samenwerking en gemeenschappelijk circulair business model op te zetten. Het uitwerken van zo’n gemeenschappelijk businessmodel en de concrete implementatie ervan zijn daarom steunbaar via dit instrument.

Omdat elk project een andere aanpak zal vereisen, wordt voorzien dat een breed pallet aan acties en activiteiten mogelijk is. Het kan onder meer gaan om een combinatie van deze activiteiten:

  • Behoeften en uitdagingen begrijpen
  • Gemeenschappelijke doelen vaststellen
  • Pilootprojecten faciliteren
  • Circulaire businessmodellen ontwikkelen
  • Data en informatie delen
  • Proof of Concepts uitwerken

Indieningsdatum

De uiterlijke indieningsdatum is 13 juni 2024 om 14 uur. Indienen kan via de roze knop "Aanvragen" die rechtsboven zichtbaar is op het moment dat je de subsidie kan aanvragen. 

VLAIO biedt vrijblijvend gratis advies

De VLAIO bedrijfsadviseurs kunnen de aanvragers ondersteunen bij de voorbereiding van hun voorstel. Zij hebben een breed zicht op het circulaire ecosysteem in Vlaanderen en werken nauw samen met het VLAIO-netwerk. De bedrijfsadviseurs kunnen bijvoorbeeld:

  • helpen met het helder krijgen van de doelstellingen van het project
  • de waardeketen analyseren, risico’s en afhankelijkheden tussen partners ontdekken
  • zoeken naar ontbrekende partners of kennis om de waardeketen te kunnen omvatten
  • helpen bij het opstellen van de begroting

Sommige van bovenstaande punten gebeuren best voor de indiening van het project, maar kunnen mogelijk ook tijdens het project verdergezet worden. 

Meer inspiratie vind je ook in enkele circulaire tools.

Datum

13 juni 2024, 13:59 - 14:00

Locatie

België

Organised by

VLAIO

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.