Seminarie duaal en werkplekleren

De mismatch tussen de competenties die bedrijven van werknemers verwachten en de competenties die bij sollicitanten aanwezig zijn, is reëel en opvallend. Er rest eigenlijk geen andere keuze dan de eigen werknemers zelf op te leiden.

Tijdens dit seminarie onderzoeken we de pistes die u kan volgen:

  • Duaal leren: het combineren van werken en studeren dat een element wordt in de komende onderwijshervorming. Een project van de Vlaamse departementen onderwijs en werk. Syntra Vlaanderen regisseert de werkplekcomponent en deelt haar expertise.
  • Werkplekleren in bredere zin: alle vormen van niet in schooltrajecten vatbaar leren, van beroepscompetenties tot algemene vaardigheden en attitudes.

We koppelen zoals altijd de theorie aan de praktijk door een beeld te schetsen van wat de overheid faciliteert, wat de wetenschap ons leert over de ‘return on investment’ van werkplekleren en door over het muurtje te kijken bij bedrijven die innovatieve projecten afgerond hebben.

Datum

3 september 2015, 12:30 - 18:30

Locatie

Brussels 44 Center
Kruidtuinlaan 44
1000 Brussel
België

Organised by

VOV en HR Square

More information

HR Square

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.