Postgraduaat Circulair Bouwen: module Circulair Gebouwontwerp

Circulair bouwen

Op vrijdag 23 februari start de module Circulair Gebouwontwerp van het postgraduaat Circulair Bouwen. In deze module ga je dieper in op de praktische aspecten van een circulair gebouwontwerp.

In de tweede module van het postgraduaat Circulair Bouwen zoek je naar een andere, toekomstgerichte manier van ontwerpen en bouwen. Je streeft naar een gebouwontwerp dat op alle vlakken geïntegreerd wordt in de transitie naar een circulaire economie. Alle aspecten van het circulaire bouwproces worden onder de loep genomen. En dat niet alleen op het vlak van materialen, energie en water. Je bekijkt ook de volgorde van het bouwproces, de actoren die op elkaar inspelen en de mogelijke toekomstscenario’s.

Deze opleiding circulair bouwen maakt ruimte voor kennisoverdracht, discussie en een praktijkoefening in een multidisciplinaire samenwerking. Na de theorielessen ‘s morgens pas je de inzichten direct toe op een concrete case. Je bezoekt ook verschillende circulaire voorbeeldprojecten zoals het kantoorgebouw ’t Centrum op Kamp C, Mundo-a in Antwerpen en het Brusselse Zin in Noord.

Prijs

€2000 voor de volledige module

Datum

16 februari 2024, 09:00 - 14 juni 2024, 17:00

Locatie

Howest Campus Brugge Station
Rijselstraat 5
8200 Brugge
België

Organised by

Vibe vzw, Howest Hogeschool

Meer info

Meer info

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.