Improviseren : Communiceren zonder voorschrift - boekvoorstelling

Improviseren boekvoorstelling affiche

Zin in een namiddag waarin een boekvoorstelling, een inspirerende improvisatietheatervoorstelling over communicatie en samenwerking, en een feestelijk klinken op het uitkomen van het boek samenkomen?

Price

55 euro (incl. boek t.w.v. 32 euro, theatervoorstelling en receptie)

Pelckmans Uitgevers en auteur Nathalie Van Renterghem nodigen je graag uit op de boek- en theatervoorstelling van Improviseren : Communiceren zonder voorschrift
Improviseren is een manier om te interageren. Hoe vertaal je dat naar werk- en andere relaties? Dat vertellen en tonen we je graag op donderdag 2 mei om 14.00 uur in het Fakkeltheater te Antwerpen (Reynderstraat 7, 2000 Antwerpen) Deelnameprijs: 55 euro (incl. boek t.w.v. 32 euro, theatervoorstelling en receptie).

Programma

  • Verwelkoming door uitgever Nancy Derboven (Pelckmans)
  • Introductie door auteur Nathalie Van Renterghem
  • Inspiratiesessie met TIM Theater / Inspinazie: “Hoe beter communiceren en interageren met principes uit de improvisatiekunst.”
    Spel: Marc Breban, Ingrid Crollet, Leen De Koker, Bill Barberis, Kevin Van Staeyen
  • Receptie (vanaf 16 uur)

Past 2 mei niet en/of wil je het boek gewoon aankopen? Dat kan o.a. alvast hier (pre-order)

Over het boek:

Applied improvisation, waarmee verwezen wordt naar het toepassen van de principes van improvisatie naast de scène van de podiumkunsten, wint wereldwijd aan populariteit. Deze principes worden vertaald in domeinen als leiderschap, creativiteit, groepsdynamica… en kunnen het verschil maken in organisaties die wendbaarder of futureproof willen zijn. Uiteindelijk zijn het de mensen die het verschil maken in organisatieculturen, en vinden echte veranderingen plaats in en tussen de mensen. Dit boek belicht de achterliggende filosofieën van improvisatietraining. Welke intermenselijke kwaliteiten worden ermee versterkt? Wat is de waarde ervan? Hoe kunnen deze principes ingezet worden in andere opleidingskaders? Het improvisatietheatergezelschap zelf staat daarbij model voor zelfsturende en hoogst wendbare teams. De improvisator functioneert dan weer als voorbeeld voor de veerkrachtige, cocreatieve en spontane mens en collega. In een wereld die soms verstrikt raakt in de illusie van een te grote voorzienigheid, wil dit boek net een pleidooi zijn voor de kracht van onvoorzienigheid. Een leidraad voor het hier en nu.

Datum

2 mei 2024, 14:00 - 17:00

Locatie

Fakkeltheater
Reynderstraat 7
2000 Antwerpen
België

Organised by

Pelckmans

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.