Hoe racisme zien en aanpakken op de werkvloer?

Vrede speelt een belangrijke rol in de SDG's, aangezien SDG 16, Vrede, Veiligheid en Sterke Publieke Diensten, essentieel is om conflicten te voorkomen en wereldwijd vrede te handhaven.

Binnen een organisatie staan SDG 16 en Vrede voor het kunnen omgaan met conflicten en agressie op de werkplek, ruimte maken om over taboes te praten en zorgen voor rechtvaardigheid en good governance.

Hoewel discriminatie wordt vermeld in de subdoelstellingen van SDG 5 (gendergelijkheid), SDG 10 (ongelijkheid verminderen) en SDG 16 (vrede, veiligheid en sterke publieke diensten) is dit niet het geval met racisme. Desalniettemin is racisme een zeer belangrijk thema en wordt het vaak beschouwd als een taboe in ondernemingen. Vandaar wilt CIFAL in samenwerking met , Hands-on Inclusion antwoord bieden op de vraag: Hoe racisme zien en aanpakken op de werkvloer?

 

Op deze dag leggen we de verborgen sociale constructen van racisme en discriminatie bloot. We reiken je een houding aan die je kan aannemen, namelijk een bondgenoot zijn. Voor jouw organisatie overlopen we de componenten van een antiracistische strategie en werken we concrete acties uit.


Met expertise van Aarnout Lanckriet (Factor50), Uwi Van Hauwermeiren (LEVL.be), en Carine De Meester (VIVO).

Voor wie?
Je bent leidinggevende, HR-medewerker, beleidsmedewerker of bestuurder in een onderneming met werkgebied in Vlaanderen. Je kan met twee personen van je organisatie deelnemen.

Wat heb je nodig?
  • Breng je laptop mee. We gaan er doorheen de dag op werken.
  • Heb je in jouw organisatie al een aanzet voor een actieplan? Breng het ook mee.

Met elke deelnemer wordt een voorgesprek gepland om te polsen naar een stand van zaken en verwachtingen. Deze gesprekken worden in overleg met elke deelnemer ingepland. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk.


Praktisch:
Wanneer: 30 november, 9:00 tot 16:30 (incl. broodjeslunch)
Locatie: EcoHuis Antwerpen
Taal: Nederlands
Gratis

Prijs

Gratis, op uitnodiging

Datum

30 november 2023, 10:00 - 17:30

Locatie

EcoHuis Antwerpen
Turnhoutsebaan 139
2140 Borgerhout
België

Organised by

CIFAL Flanders, Hands-on Inclusion

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.