Hoe praat ik mee over het topic Duurzaamheid met mijn klanten?

Krijg jij ook wel eens vragen rond duurzaamheid van je klanten? Weet je niet hoe je hier op moet antwoorden? Weet je niet wat je bedrijf doet op vlak van duurzaamheid? In deze opleiding krijg je de nodige handvaten mee om op duurzame vragen te antwoorden.

Kom je in contact met duurzaamheid, maar weet je niet goed hoe je erover moet meepraten? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

In de opleiding:

  • Geven we basisbegrippen rond duurzaamheid mee
  • Zorgen we dat je medewerkers kunnen meepraten over duurzaamheid
  • Beantwoorden we duurzaamheidsvragen van andere bedrijven/klanten
  • Leren we je hoe je dit toepast in je sales 

Programma

Sessie 1: We beginnen op maandag 22 en dinsdag 23 april met individuele sessie van 45 minuten per deelnemer, online of live in het kantoor van Voka - KvK Vlaams-Brabant Leuven. Hier meten we hoe ver medewerkers staan op vlak van duurzaamheid, wat de specifieke vragen zijn van elk bedrijf en deelnemer. Ook geven we al een eerste paar handvaten mee.

Sessie 2: In deze groepsessie gaan we dieper in op verschillende begrippen rond duurzaamheid, wat ze betekenen en hoe je ze zelf kan gebruiken. Hierna gaan we praktisch aan de slag met de vragen die je zelf hebt opgegeven in de eerste sessie. We kijken hoe je op duurzaamheidsvragen kunt antwoorden en waar je op moet letten. Op basis van je vragen wordt je opgedeeld in 1 van 2 groepen. Beide sessies gaan door op dinsdag 30 april in het kantoor van Voka - KvK Vlaams-Brabant Leuven.

Sessie 3: Aan de hand van de informatie gegeven in voorgaande sessies gaan de deelnemers aan de slag in hun bedrijf. Vinden ze de informatie die ze nodig hebben om op vragen te antwoorden? Er is een uitwisseling tussen de verschillende deelnemers hoe ze de verworven kennis implementeren, wat wel en niet werkt en wat ze eventueel nog hebben toegevoegd. Deze sessie gaat door op dinsdag 14 mei in het kantoor van Voka - KvK Vlaams-Brabant Leuven. 

Datum

22 april 2024, 09:00 - 14 mei 2024, 15:00

Locatie

Voka - KvK Vlaams-Brabant kantoor Leuven
Tiensevest 170
3000 Leuven
België

Gerelateerde thema's

MVO-communicatie

Organised by

voka

Meer info

Inschrijven

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.