CSRD-rapportage & kmo's, hoe zit dat?

Er komt een heuse tsunami aan duurzaamheidswetgevingen af op onze bedrijven. Eén daarvan is de CSRD, maar weet jij hoe je duurzaamheidsrapportage aanpakt? Begin er vandaag al mee, want rapportage wordt jouw nieuwe 'license to operate'.

Ook als kmo kan je gevraagd worden informatie te verschaffen. Schrijf je nu in het webinar ‘Duurzaamheidsrapportage voor kmo's’, een sessie georganiseerd door Flanders Investment and Trade.

Op 5 januari 2023 is de Europese "Corporate Sustainability Reporting Directive" (de "CSRD") in werking getreden. Duurzaamheid wordt steeds meer verankerd in (internationale) wetgeving en wordt stilaan een integraal deel van ondernemen. 

Als gevolg van de gefaseerde invoering van de CSRD zijn de eerste grote bedrijven vanaf 1 januari 2024 verplicht uitgebreider te rapporteren over de effecten van hun activiteiten op het milieu en de samenleving, en omgekeerd. 

Hoe zit het voor kmo's? 

De focus ligt op grote bedrijven, maar dat betekent niet dat kmo's geen impact van deze wetgeving zullen ondervinden. 

De CSRD-richtlijn verplicht grote bedrijven om op een uniforme en transparante manier te rapporteren over hun impact op mens en milieu, inclusief risico’s en opportuniteiten. Zo wil de Europese Unie de duurzaamheidsstrategie van elke onderneming transparanter maken en investeerders oriënteren richting écht duurzame bedrijven. Er zijn heel wat technische verplichtingen waaraan duurzaamheidsrapporten moeten voldoen. 

De webinar gaat in op:

  • Wat wordt nu juist verwacht onder de toekomstige rapportageverplichting?
  • Welke voordelen levert (vrijwillige) rapportage op, ook wanneer je als onderneming niet onder het toepassingsgebied valt (bv. als niet-beursgenoteerde kmo)? 
  • De opportuniteiten die de CSRD kan bieden, uitgelegd door expert in duurzaamheidsrapportage en -communicatie Pantarein. 

Praktisch: 

  • Wanneer? 8 Juni 2023 om 10u00 
  • Waar? Online webinar
  • Uiterste inschrijvingsdatum? 7 juni 2023
  • Prijs?  Gratis

Datum

8 juni 2023, 12:00 - 13:00

Locatie

Online
België

Gerelateerde thema's

Duurzaamheidsverslaggeving

Organised by

Flanders Investment and Trade, in samenwerking met CIFAL Flanders

Meer info

Inschrijven

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.