Carbon footprint en de voorbereiding op de Europese Green Deal

De ecologische voetafdruk, ook wel carbon footprint genoemd, is het ideale startpunt voor de verduurzamingsstrategie van een organisatie. Met de voetafdruk krijgt de organisatie een inzicht in de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen van de hele waardeketen en weet ze ook welke de belangrijkste oorzaken van de uitstoot zijn.

Op basis daarvan kan er gericht gewerkt worden aan een strategie ter verlaging van de uitstoot, waardoor de onderneming haar steentje bijdraagt in de strijd tegen de klimaatopwarming

Een zeer praktische en hands-on training waarbij de deelnemers een  tool krijgen voor de berekening van de carbon footprint van de eigen organisatie.

Inclusief een terugkomdag om ervaring en kennis te delen  over de uitgevoerde carbon footprint berekeningen. 

Docent met ruime ervaring en expertise die tips en tricks geeft voor het opzetten van een actieplan voor de reductie van de carbon footprint van uw organisatie.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de wettelijke opleidingsplicht van de milieucoördinator. U krijgt na afloop van de opleiding een officieel attest van bijscholing.

Het programma bestaat uit een klassikale opleidingssessie van één dag gevolgd door een terugkomsessie van een halve dag enkele weken later.

Tijdens de opleiding wordt het berekenen van de ecologische voetafdruk besproken. Volgende onderwerpen komen aan bod:

Na de theoretische uiteenzetting krijgen de deelnemers een vereenvoudigd rekenmodel waarmee ze zelf aan de slag kunnen om de ecologische voetafdruk van hun onderneming te berekenen.

In de terugkomsessie worden de uitgevoerde berekeningen besproken. Op basis van het resultaat van de berekeningen wordt een eerste aanzet gegeven voor een actieplan voor een koolstofarme(re) bedrijfsvoering.

 

 

 

Ledenprijs

  • Lid van Amelior: € 1200 excl. BTW
  • Non-profit Amelior lid: € 1140 excl. BTW
  • Nog geen lid? Lid worden kan al vanaf € 205 per jaar

Deze opleiding goedkoper volgen?

  • Tot 30% korting via de KMO-portefeuille
  • Korting mogelijk bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf
  • Vanaf 4 deelnemers is het voordeliger deze opleiding in-company te volgen

Datum

24 mei 2023, 11:00 - 19:00

Locatie

Antwerpen
Luithagen-Haven 6
Antwerpen 2030
België

Gerelateerde thema's

CO2

Organised by

Amelior

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.