Vlaamse investeringssteun voor groene warmte

Bedrijven en andere organisaties die zelf groene warmte willen produceren, restwarmte recupereren of biomethaan produceren, kunnen hiervoor investeringssteun aanvragen.

 

3 oproepen

Geïnteresseerden kunnen hun projectaanvraag indienen bij het Vlaams Energieagentschap. Er zijn in 2014 drie momenten voorzien. De steun is bedoeld voor nieuwe projecten gelegen in het Vlaamse gewest, die niet in aanmerking komen voor groenestroom- of warmte-krachtcertificaten, noch voor ecologiesteun.

Grote installaties

Met de goedkeuring van de steunregeling voor groene warmte trekt de Vlaamse regering voortaan voluit de kaart van groene warmte. Voor kleine installaties als zonneboilers en warmtepompen werden de premies vorig jaar reeds aanzienlijk verhoogd. Voor grotere, industriële installaties bestaat er nu dus ook een steunmechanisme.

Groene warmte

Er bestaan verschillende vormen van groene warmte. Het gaat zowel om warmte-opwekking via de verbranding van biomassa en biogas, als om warmteproductie op basis van zonne-energie en de benutting van warmte uit de ondergrond of uit de omgevingslucht. Volgens prognosestudies van VITO kan groene warmte tegen 2020 liefst een derde tot de helft van onze hernieuwbare energiedoelstelling van 13 procent invullen.

Opmerking: Voor 2015 kon tot en met 4 februari een aanvraag voor investeringssteun ingediend worden.

Bron: http://www.do.vlaanderen.be/vlaamse-investeringssteun-voor-groene-warmte

 

(Secundaire) Thema
EnergieMVO-overheidsbeleid
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
13 maart 2014
Terug naar boven
Terug naar boven