Projectoproep - Business Partnership Facility - Enterprises for SDGs 2023

vrouw bewerkt land in Afrika

De Business Partnership Facility (BPF) steunt bedrijven die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in ontwikkelingslanden.

Waarover gaat het?

BPF is opgericht en gefinancierd door het Belgische Directoraat-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking (DGD) om de particuliere sector te betrekken bij de verwezenlijking van de SDG's in ontwikkelingslanden.

BPF ondersteunt haalbare, ondernemende bedrijfsinitiatieven met een sterke sociale impact.

Elke aanvrager is bij voorkeur een partnerschap dat actoren uit de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld, de academische wereld en/of de publieke sector samenbrengt.

De door het BPF gefinancierde projecten moeten hun sociale impact en economische haalbaarheid aantonen.

Bezoek de BPF website voor meer informatie en voorbeelden van reeds gesteunde projecten.

Deze projectoproep staat open voor projecten in verschillende sectoren, maar het project moet gericht zijn op ten minsten een van deze drie thema’s:

  • Klimaat, milieu en biodiversiteit
  • Gender en vrouwelijk ondernemerschap
  • Waardig werk en sociale bescherming

Waar?

De projecten moeten plaatsvinden in een van deze landen:

Algerije, Benin, Burkina Faso, Burundi, DR Congo, Egypte, Ethiopië, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kameroen, Kenia, Madagaskar, Malawi, Mali, Marokko, Mozambique, Niger, Nigeria, Palestina, Rwanda, Senegal, Zuid-Africa, Tanzania, Tunesië, Oeganda, Zambia.

Voor wie?

Elke kandidatuur moet deel uitmaken van een partnerschap dat verschillende actoren samenbrengt uit de private sector, het maatschappelijk middenveld, de academische wereld en/of uit de publieke sector. Het partnerschap moet minstens één organisatie uit de privésector bevatten. Het project moet deel uitmaken van de "core business" van de betrokken zakenpartner. De partners kunnen Belgische, Europese of internationale rechtspersonen zijn.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
26 oktober 2022
Terug naar boven
Terug naar boven