Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste projectoproep 'Belgium builds back circular' promoot de circulaire economie in België

campagnebeeld ceday

Met deze eerste projectoproep 'Belgium Builds Back Circular' of BBBC op initiatief van minister Zakia Khattabi en minister Pierre-Yves Dermagne, wil de federale overheid innoverende projecten  en   onderzoeksactiviteiten steunen die de circulaire dimensie  integreren in vier specifieke sectoren.

Context

Deze eerste projectoproep BBBC maakt deel uit van het nationaal plan voor herstel en veerkracht (NPHV). Het NPHV wordt gefinancierd door een tijdelijk Europees fonds, Next Generation dat de economische en sociale gevolgen van de coronapandemie voor de EU-landen wil opvangen door de economie te herlanceren en de samenleving te ondersteunen.

Het nationaal plan houdt hierbij rekening met de Green Deal-doelstellingen Het investeringsproject BBBC ondersteunt de transitie naar een circulaire economie. BBBC zal bestaan uit twee of drie fases projectoproepen met verschillende  prioriteiten en thema's. De eerste projectoproep focust op ecodesign, terwijl de volgende projectoproep  ook gericht zal zijn op de vervanging  van chemische stoffen.

Voor deze eerste oproep bedraagt de financiële ondersteuning per project minimum 250.000 en maximum 1.000.000 euro. De projecten zullen de steun ontvangen in overeenstemming met de regels voor staatssteun. Een project indienen kan tot en met 31 oktober 2022.

Thema's

Deze oproep omvat vier thema's : e-bikeswindenergiegezondheidszorg en biomimetica.

Voor wie?

Deze oproep richt zich in de eerste plaats tot kleine en middelgrote ondernemingen en onderzoekscentra.

Zorgt jouw project voor nieuwe circulaire productieprocessen en productontwerp m.b.t. tot een van de vier thema's, of ben je dit van plan? Dan is deze oproep voor jou bestemd!

Contact

Voor meer informatie over deze projectoproep kan je mailen naar het directoraat-generaal Leefmilieu via bbbc@health.fgov.be

Documenten

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
12 juli 2022
Terug naar boven
Terug naar boven

U bent hier

Wie kan me helpen?

Verschillende organisaties kunnen je bijstaan in de uitwerking van je MVO-strategie en de uitvoering van je MVO-beleid. Vind de perfecte advies- en opleidingsverstrekkers voor jouw onderneming.

Vind jouw ideale adviseur

of registreer jezelf als nieuwe adviseur

Draag bij aan deze website

Je kunt zelf ook meebouwen aan MVO Vlaanderen. Door jouw relevante artikels, cases of verhalen te delen, kunnen ook anderen hiermee aan de slag. Als je bent aangemeld als bedrijf/organisatie of adviseur, kan je ook een duurzaamheidsverslag opladen.

Deel jouw kennis of verhaal