overleg tussen collega's

CSR Boosters

Een CSR Boosters-project maakt medewerkers bewust van het MVO--beleid binnen hun bedrijf. Hoe? Door intern ambassadeurs te selecteren. Zij zijn het die de kennis over de acceptatie van het MVO-beleid een boost zullen geven.

Het CSR Boosters-project is een initiatief van The Shift met steun van MVO Vlaanderen. Meer dan tien bedrijven namen deel aan de proeffase van dit project dat begin 2018 startte.

Wat?

Het is voor MVO-managers niet altijd gemakkelijk om duurzaamheid hoog op de agenda te zetten binnen hun bedrijf. CSR Boosters helpt om medewerkers bewust te maken van het MVO-beleid.

Het verloop van de testfase

In 2018 organiseerde The Shift vier momenten met de MVO-managers van de verschillende bedrijven die deelnamen aan de proeffase:

  1. Eind februari vond een eerste workshop plaats die de identificatie en selectie van jonge mensen binnen het bedrijf tot doel had.
  2. In juni getuigden twee bedrijven die een gelijkaardig proces hadden gelanceerd, gevolgd door een uitwisseling van ervaringen.
  3. Begin oktober, na de getuigenis van een bedrijf dat een netwerk van ambassadeurs gecreëerd had, stelde Elfrieke Van Galen (The Rock Group) het boek "MVO Doe je zo" voor.
  4. In december was er een evaluatiemoment en uitwisseling van ervaringen met Lettemieke Mulder (The Rock Group).

In maart 2019 tot slot volgde we een workshop met de deelnemende bedrijven om het project en de voortgang van hun initiatieven te evalueren.

De resultaten

Tijdens een evenement op 19 maart 2019 deelde The Shift de conclusies van het CSR Boosters piloot-project met zijn leden en presenteerde het de CSR Boosters-brochure.

Deze brochure legt uit hoe je een intern ambassadeursnetwerk tot stand brengt. Ze staat ook boordevol tips over hoe de medewerkers van een bedrijf aan boord van de MVO-strategie te krijgen.

Je kunt ze hiernaast downloaden.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Beschikbare downloads
Gepubliceerd op
28 augustus 2019
Terug naar boven
Terug naar boven