Antwerpse Haven voortrekker van innovatieve afvallogistiek

recycleren van afval

De haven van Antwerpen heeft in Europa een voortrekkersrol in het inzamelen en verwerken van zowel scheepsafvalstoffen als industrieel afval.

Dat blijkt uit een rapport van het Europees Maritiem Veiligheidsagentschap (EMSA). Zij zien Antwerpen als de Europese hub voor de im- en export van afvalmaterialen die gerecycleerd worden tot bruikbare goederen of grondstoffen.

Aangezien de haven van Antwerpen honderden bedrijven telt die actief zijn in tal van sectoren, wordt ze gezien als een kruispunt van allerlei soorten afval en materialenstromen. Op die manier ontstaat er een gediversifieerde kringloop.

Daarnaast telt de haven een reeks afvalpartners die beschikken over hoogtechnologische installaties om afval te verwerken volgens de hoogste kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen. Daardoor zou Antwerpen kunnen uitgroeien tot de motor van de kringloopeconomie.

(Secundaire) Thema
Kringloopeconomie
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
28 februari 2016
Terug naar boven
Terug naar boven