Impact Hub Antwerpen

Nieuwe Impact Hub in Antwerpen

Een golf van positieve verandering staat op het punt Antwerpen te overspoelen en het epicentrum ervan zal zich in Plein Publiek bevinden. Impact Hub, een mondiaal gerenommeerd netwerk van innovatieve gemeenschappen, opent binnenkort haar deuren in de bruisende omgeving van Plein Publiek Antwerpen.

Impact Hub is een wereldwijd netwerk van meer dan 100 steden en 25.000 impactondernemers. Het is niet zomaar een coworkingplek, het is een broedplaats voor verandering met een wereldwijd ecosysteem gericht op lokale en internationale samenwerking. Nu vestigt dit krachtige netwerk zich in Antwerpen met de missie om bedrijven uit te dagen hun ecologische en sociale impact op monumentale schaal positief te beïnvloeden. De officiële opening, gepland voor eind 2024, belooft een mijlpaal te worden voor duurzame innovatie in Antwerpen.

Duurzame transitie

Impact Hub Antwerp streeft ernaar om bedrijven en instanties op een positieve manier mee te nemen in een duurzame transitie. Initieel ligt de focus op eventpackages en community building. Later worden daar ook consultancy en impact investing worden toegevoegd.

De fysieke hub belooft een omgeving te bieden waar ondernemers, freelancers, C-level individuen, onderzoekers, beleidsprofessionals en impactinvesteerders samenkomen. Met coworkingruimtes, vergaderruimtes en ‘chill corners’, zal deze hub niet alleen functioneel zijn, maar ook inspirerend en creatief.

MVO Impact Hub

Wereldwijd online netwerk

Wat de Impact Hub Antwerp onderscheidt, is het digitale domein dat het met zich meebrengt. Een online platform biedt toegang tot een wereldwijd netwerk van meer dan 25.000 impactondernemers en een uitgebreide kennisdatabank. De impact blijft dus niet beperkt blijft tot de fysieke grenzen van de hub, maar strekt zich uit naar eender welke plek waar een impactondernemer zich bevindt.

Werken bij Impact Hub?

Momenteel heeft Impact Hub enkele vacatures openstaan voor de uitrol en opstart van dit initiatief. Als je geïnteresseerd bent om deel uit te maken van deze baanbrekende onderneming, aarzel dan niet om een mail te sturen naar to.debondt@impacthub.net, met thomas.wijnen@impacthub.net in cc. 

To De Bondt is Corporate Social Responsibility Manager bij NV Congé.