rapportage

Webinar - 'Corporate sustainability reporting: recente ontwikkelingen'

17 juni 2021 10:30 tot 15:30

Sinds de lancering van het Europees plan voor duurzame financiering vraagt de financiële sector betere informatie over de blootstelling van ondernemingen aan duurzaamheidsrisico’s. Verschillende stakeholders denken dat ondernemingen zich voor hun sociale en milieu-impact beter zouden moeten verantwoorden. Ondernemingen worden geconfronteerd met toenemende transparantieverplichtingen en beschouwen de daaraan gerelateerde rapporteringskosten als te hoog.

Het voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe corporate sustainability reporting-richtlijn (CSRD) en het voorstel voor een EU-standaardisatie voor duurzaamheidsverslaggeving zouden deze diverse verwachtingen en bezorgdheden moeten beantwoorden.  

Om je meer informatie te bezorgen over deze initiatieven en hun gevolgen voor de financiële sector, voor de stakeholders van duurzame ontwikkeling en voor de bedrijven, organiseren de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) en de Duitse Raad voor duurzame ontwikkeling (RNE) een webinar  met de ondersteuning van het EEAC-Netwerk.

De voormiddagssessie wordt besteed aan de Europese hervormingen voor duurzaamheidsverslaggeving. De namiddagsessie belicht de praktische gevolgen op nationaal vlak.

Het webinar verloopt in het Engels. Er wordt geen vertaling voorzien.
 
De PowerPointpresentaties en de opname worden gepubliceerd op de websites van de organisatoren.
 
Als je vragen hebt over dit webinar, kan je terecht bij Nathalie.Boucquey@frdo-cfdd.be en Sven.vermassen@frdo-cfdd.be.
 

Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) en de Duitse Raad voor duurzame ontwikkeling (RNE)
Terug naar boven