Regeneratieve Transformatie - van ambitie naar realisatie

Inspiratie workshop 'Regeneratieve transformatie'
21 januari 2021 13:00 tot 17:00

Hoe kunnen we zelf de systemische verandering naar een zich zelf herstellende maatschappij aanpakken? Dit kan gebeuren op het niveau van een bedrijf, een economische waardeketen, maar ook op niveau van een stad of regio.

2020 was het jaar van de gecumuleerde crisissen. Bedrijven en maatschappij hebben het nog nooit zo moeilijk gehad. De nood aan systemische en maatschappelijke veranderingen was nooit groter. Het is dan ook tijd om een antwoord te bieden op deze uitdagingen en te transformeren: als bedrijf, organisatie, als overheid én als maatschappij. Maar hoe begin je daaraan?

Om je daarbij helpen leidt R3.0, een non-profit kennisplatform dat werkt rond Redesign for Resilience & Regeneration (~R3 -Herontwerp voor veerkracht en herstel), een gratis halfdaags interactief seminarie en workshop  over “Regeneratieve Transformatie - van ambitie naar realisatie”. Hoe kunnen we zelf de systemische verandering naar een zich zelf herstellende maatschappij aanpakken? Dit kan gebeuren op het niveau van een bedrijf, een economische waardeketen, maar ook op niveau van een stad of regio.

Het seminarie zal een gezonde mix bevatten van kennisoverdracht en verschillende interactieve break-out sessies, waarbij aan de hand van een praktisch voorbeeld aan zo’n transformatiekader zal worden gewerkt. Wat is er allemaal nodig, wat zijn de kritische randvoorwaarden om het te doen slagen en welke (minimale) doelen stellen we daarbij voorop? Dit zijn enkele van de vragen waarmee je samen met de anderen in je groep zal trachten deze case naar een hoger niveau van systemische transformatie te tillen.

R3.0 heeft dit traject (Transformation Journey Program) al wereldwijd georganiseerd (Rotterdam, Boston, Toronto, London, online) met bedrijven, banken, universiteiten,...

Voor wie?

Deze sessie staat open voor iedereen die door concrete acties wil bijdragen aan de transformatie naar een meer duurzaam bedrijf, stad, regio,… Acties waardoor deze transformatie helend en zelf herstellend kan werken. In tussentijd nodigen we al deze doeners uit om de website van R3.0 al even te verkennen en eens door de vele blueprints te surfen.

Stuur de save the date, en binnenkort de uitnodiging, gerust door naar andere geïnteresseerden in je netwerk.

Waar?

Online, via Zoom. Inschrijven kan via deze link.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Oikos, MVO Vlaanderen, The Shift en Departement Omgeving
Terug naar boven