beeld lezing Charles C. Mann

Inspiratiesessie Groene Economie - lezing Charles C. Mann

21 maart 2019 19:00 tot 22:30

De strijd tegen de klimaatverandering is actueler dan ooit, maar niet iedereen is het eens over de oplossingen om de klimaatdoelstellingen te halen

Twee elkaar bestrijdende groepen houden zich met deze vraagstukken bezig: Tovenaars en Profeten. De Profeten leggen de nadruk op het doen met minder: Bespaar! Tovenaars zoeken hun heil in technologische oplossingen: Innoveer!

Charles C. Mann verdiepte zich in zijn nieuwste boek in hun zeer verschillende standpunten om de uitdagingen voor de mensheid op het gebied van voedsel, water, energie en klimaatverandering te onderzoeken. Hij voorziet elk standpunt van een historische context en weegt de mogelijke oplossingen voor de problemen van vandaag en morgen.

Charles C. Mann zorgt voor een avond van reflectie over de oplossingsrichtingen voor de klimaatverandering en over de manier waarop we onze economie kunnen vergroenen.

Samen met opiniemakers uit Vlaanderen zal worden nagedacht over een uitweg. Christiane Malcorps, Country Manager Belgium bij Solvay, en Mathias Bienstman, Beleidscoördinator bij Bond Beter Leefmilieu, zullen die avond spreken.

Programma

19.00 u: Onthaal

19.30 u – 21.30 u: Lezing

21.30 u – 22.30 u: Receptie

Inschrijven kan tot 21 maart 2019.

 

Prijs
5 euro
VAC Gent
Koningin Maria Hendrikaplein 70 naast station Gent Sint-Pieters
9000 Gent
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Departement Omgeving in samenwerking met The Shift, Oikos en BBL
Terug naar boven