de aarde vanuit de ruimte

Burgers engageren voor het klimaat: hoe krijgen we meer mensen mee?

07 september 2022 15:00 tot 18:30

In deze lezing leggen George Marshall en Jill Peeters uit waarom sociale wetenschappen belangrijk zijn in de strijd tegen klimaatverandering en wat we eruit kunnen leren om meer mensen te engageren voor het klimaat. George Marshall is stellig dat hij zelf het meest leerde over klimaatverandering van degenen die ze ontkennen.

In de strijd tegen de klimaatverandering moeten we met zijn allen nu actie ondernemen. En dat gebeurt ook: veel grote en kleine acties tonen hoe het anders kan en spreken mensen aan. Toch hebben deze acties niet altijd het gewenste effect.

Goedbedoelde acties leiden wel eens tot klimaatmoeheid en zelfs polarisatie. Hoe vermijden we dat? Hoe bereiken we met onze klimaatboodschap een groter publiek? Hoe zetten we klimaatinitiatieven op die mensen verbinden en tot engagement bewegen? 

Inzichten uit de gedragswetenschappen kunnen het maatschappelijk draagvlak voor de klimaatuitdaging vergroten: luister naar je publiek en neem hun bezorgdheden ernstig; breng een verbindend verhaal; ga in gesprek. 

Prijs
Gratis maar inschrijven is verplicht
Auditorium H. Teirlinckgebouw
Havenlaan 88 Tour & Taxis
1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
het Departement Omgeving in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, Koning Boudewijnstichting, Pulse Transitienetwerk, Reset.Vlaanderen en The Shift
Terug naar boven