Kom meer te weten over hoe u maatschappelijk verantwoord ondernemen kunt ondersteunen binnen uw bedrijf of organisatie. Dit luik van de website leert u hoe met mvo aan de slag te gaan. Evalueer eerst hoever u staat. Gebruik dan de stappenplannen en instrumenten om verder te geraken, al of niet met externe hulp.

Hoe start ik zelf?

U wilt ook met MVO beginnen binnen uw bedrijf maar weet niet goed waar?

Hier vindt u alle informatie en praktische instrumenten om snel aan de slag te gaan

Starten met MVO

Of wie kan me helpen?

Voor persoonlijke ondersteuning kunt u ook beroep doen op onze adviseurs en netwerken:

Vind adviseurs en netwerken

Instrumenten

Met deze tools kan u evalueren hoe ver u staat, en welke stappen u kan ondernemen om er op vooruit te gaan.

Talentontwikkelaar.be helpt ondernemingen te focussen op talent

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters liet een online toolbox ‘www.talentontwikkelaar.be’ ontwikkelen. Hiermee wil hij ondernemingen niet alleen motiveren en helpen om  thema's zoals burn-outs, ziektes, diversiteit en vergrijzing  structureel aan te pakken, maar wil hij hen ook stimuleren om meer in te zetten op talent.

Praktijkgids 'Aankopen met sociale impact'

Het Departement Werk en Sociale Economie publiceerde zopas een praktijkgids over overheidsaankopen met sociale impact. Met de gids kunnen overheidsaankopers gericht aan de slag. De gids geeft ook inzage in heel wat inspirerende voorbeelden en geeft juridische houvast.

Deze praktijkgids biedt bij uitstek kansen aan lokale besturen om ook via het aankoopbeleid een sociale impact teweeg te brengen. Op die manier kunnen zij ondernemingen en de mensen die er werken ondersteunen. Lokale besturen kunnen ook via hun aankoopbeleid een krachtige actor voor sociale verandering en vooruitgang zijn.

Op zoek naar meer ideeën?

Kijk ook zeker naar onze evenementen. Zo kan u bijvoorbeeld
concrete training sessies bijwonen of meer omkadering bekomen.

Alle evenementen