NZEB Symposium - Passive and Beyond

Digitalisering rukt op in de bouwsector. Het gebouw van de toekomst zal naast zeer energiezuinig gebouwd vooral slim ontworpen moeten worden.

Met dynamische simulaties, vraaggestuurde procesregeling en BIM krijgen ontwerpers krachtige tools in handen die concept, planning en uitvoering revolutionair zullen veranderen.

Tegelijk hinkt België achterop met een verouderd gebouwenpark. Energiezuinige renovatie is daarbij het toverwoord, maar in de praktijk moeten nog heel wat problemen worden getackeld.

Het NZEB Symposium focust op die grote uitdagingen en laat twintig wetenschappers en bouwprofessionals aan het woord. Aan de hand van vier grote thema’s toont het NZEB Symposium de weg naar de energieneutrale toekomst.

Daarnaast zijn er ook enkele blikvangers. Minister Tommelein zet zijn visie op energiezuinige renovatie uiteen. Social innovator Joyce van den Hoek Ostende kijkt op een vernieuwende manier naar de duurzame renovatie van de bouwsector. 

Het Symposium focust dit jaar op:

  • slimme gebouwen
  • energiezuinige renovatie
  • dynamische simulaties
  • integrated design & BIM
  • blikvangers

Datum

20 oktober 2016, 11:45 - 19:40

Locatie

ALM
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem
België

Organised by

Pixii - Kennisplatform Energieneutraal Bouwen (voorheen Passiefhuis-Platform vzw)

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.