Verpakkingstool

Voor ondernemers en bedrijven die een product duurzaam willen verpakken, maar nog niet goed weten waar ze moeten beginnen, heeft het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV - Nederland) de Sustainable Packaging Support Tool ontwikkeld.

Deze tool biedt een handvat voor de eerste stappen naar een duurzame product-verpakkingscombinatie. Aan het eind heeft de gebruiker een lijst met eisen voor de verpakking, gebaseerd op productbehoeften én zijn duurzaamheidsstrategie.

Om tot deze lijst te komen, biedt de tool een stap-voor-stap handleiding die het te verpakken product grondig onder de loep neemt.

De resultaten uit de tool kunnen worden gebruikt om een dossier op te bouwen rondom de verpakking, om zo te voldoen aan de (wettelijke) essentiële eisen (nvdr.: volgens de Nederlandse wet) en om te controleren of alle aspecten bij de keuze van de verpakking zijn meegenomen. Ook kunnen ze als input dienen voor de ontwerper en/of producent, met als uiteindelijke doel een duurzame, goed recyclebare dan wel circulaire verpakking.

De (Engelstalige) Sustainable Packaging Tool vind je op de website van het KIDV.

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.