Twegos-test meet match medewerker-bedrijf

Start-up Twegos ontwikkelde in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een online test om zowel de waarden van individuen als die van organisaties te meten. Op basis van de uitkomst beoordeelt de test de match tussen beiden.

“Onderzoek bij 1.600 werknemers uit zes grote testorganisaties toont aan dat mensen die beter matchen met hun organisatie beter presteren, gelukkiger zijn en het bedrijf minder snel verlaten”, aldus Twegos. “Zowel de kandidaat als het bedrijf heeft voordeel bij een goede fit. Wij willen mensen en bedrijven die elkaar versterken, samenbrengen.”

Twegos bevraagt de waarden die de gebruiker belangrijk vindt in het leven. Daarnaast geeft de test aan bij welk bedrijf (dat deelneemt aan de test) de gebruiker het best past op basis van de waardemeting. Een pdf met het waardeprofiel is downloadbaar en toe te voegen bij sollicitaties.

De Twegos-test neemt 20 tot 25 minuten in beslag.

Ook tool voor bedrijven

Omgekeerd kan een bedrijf geanonimiseerde waardeprofielen bekijken. Als een bedrijf interesse heeft, kan het de gebruiker uitnodigen om zich kenbaar te maken en zijn of haar persoonlijke data vrij te geven.

Een bedrijf kan bovendien bij de registratie niet alleen de huidige waarden ingeven, maar ook de toekomstige waarden in kaart brengen. De analyse van de fit en gaps vormt een roadmap voor het change management traject.

Doe de test.

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.