Naar een duurzaam HR in de social profit met de HRM Cockpit

Verso vzw, de Vereniging voor Social Profit Ondernemingen, bracht met een aantal partners het boek De HRM Cockpit uit.

Ze richten zich tot de HR-professional en/of leidinggevenden in de social profit en publieke sector, die op zoek zijn naar een meer concrete invulling van een duurzaam HR- beleid.

Personeelstekorten, stijgende vergrijzing, dalende subsidies en andere actuele uitdagingen vragen om een duurzamere aanpak van medewerkers en organisatie. Daarom denken organisaties vandaag aan de mogelijke uitbouw van een strategisch en duurzaam HR-beleid om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De HRM Cockpit biedt een ondersteuning voor de uitbouw, de opvolging en de evaluatie van een strategisch en duurzaam HRM.

Opbouw boek

Het boek bestaat uit vier grote delen. In het eerste deel komen de verschillende begrippen zoals Human Resource Management, duurzaam HR en de principes van meten aan bod. In het tweede deel staat de werking van de HRM Cockpit uitgelegd. Daarmee gaat u aan de slag in het derde deel. Ten slotte leggen de auteurs in het laatste deel de metingen per component van de HRM Cockpit uit.

Partners

Project met de steun van ESF. Partners: SSPM, EROV, Verso, WIVO, VIVO, Forum voor Amateurkunsten & Leertafel TOM.

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.