BIODIVA-scan

Via de biodiversiteitsladder en de BIODIVA-vragen, zal je een inzicht krijgen in hoe goed binnen je bedrijfsvoering aan biodiversiteit wordt gewerkt en hoe en waar je bedrijf zich nog kan verbeteren.

Maar wat is ‘biodiversiteit’? Alle dieren, van eendagsvlieg tot tijger. Alle planten, van grassprietje tot woudreus. Alle paddenstoelen, zwammen, virussen en bacteriën. Bossen, woestijnen en oceanen. Maar ook je tuin, de beplanting op je parking, een weide en het stadspark ... Al die variatie aan leven samen heet 'biodiversiteit'.

Om aan biodiversiteit te werken, hoeven we niet naar het regenwoud, de woestijn of de Zuidpool. We beginnen gewoon bij ons!

Om bedrijven op weg te helpen een beleid uit te stippelen en acties te ondernemen inzake biodiversiteit heeft de provincie Antwerpen de BIODIVA-scan ontwikkeld, in samenwerking met de Strategische Projectenorganisatie Kempen en LV Consult. KBC ondersteunde de online ontwikkeling van de scan.

Nieuwsgierig? Start dan nu de BIODIVA-scan!

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.