Foutmelding

Er is een ongeldige keuze vastgesteld. Neem contact op met de websitebeheerder.
Label biologische landbouw

Labels en certificering

Een MVO-label maakt het mogelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid op een meetbare manier te vertalen naar stakeholders.Hoewel er enkele keurmerken bestaan (MVO Prestatieladder, SR10 norm, een geverifieerd GRI-duurzaamheidsverslag), blijft MVO een continu proces van verandering dat moeilijk te certificeren valt. Om die reden is ook ISO 26000 niet certificeerbaar.

Heel wat deelaspecten van MVO hebben wel labels, waaronder FSC, CO2 neutral, Max Havelaar of Fairtrade, Nordic SwanCradle to Cradle, ...Behalve labels en certificaten, bestaan er ook MVO- of duurzamheidscharters waarbij bedrijven zich engageren om bepaalde MVO-doelstellingen te behalen.

Deze worden vaak geïntroduceerd en ondersteund vanuit sectorinitiatieven, bijvoorbeeld de zuivelsector en de audiovisuele sector. Ook de Voka - Kamers van Koophandel geven bedrijven al jaren de kans om in te tekenen op het Charter Duurzaam Ondernemen. Bedrijven die dit Charter ondertekenen en de hieraan gekoppelde initiatieven succesvol doorlopen, ontvangen eveneens een certificaat.

Video

Ecologisch bouwbedrijf HuisMus werkt samen met recup-bouwmarkt Trovo aan grootse projecten met kleine voetafdruk.

beeld website Belconfect
Praktijkvoorbeeld

Het belang van een duurzame omschakeling dringt steeds meer door in alle lagen van de samenleving. Heel uiteenlopende bedrijven gaan daarom steeds vaker de uitdaging aan om hun beleid en productieprocessen aan te passen en hun steentje bij te dragen. Dat zien we ook bij Belconfect, een producent van werk- en veiligheidskleding die duurzaamheid hoog in...

Terug naar boven