Vrouw helpt mensen verder aan de telefoon

Klanttevredenheid

Het belang van duurzame klantenrelaties is evident. Toch hanteren bedrijven vaak een kortetermijndenken bij het zoeken en behouden van klanten. Specifieke aandacht voor een klantenbeleid met het oog op duurzaamheid is dan ook geen slecht idee.

Dat vereist een klantenbeleid dat continu oog heeft voor alle wensen van de klanten. Persoonlijke aandacht en service zijn een must. Een duidelijke visie en besef van de bedrijfswaarden - die dan even consequent uitgedragen worden naar de klanten - evenzeer.

Het spreekt voor zich dat duurzame klantenrelaties niet enkel voordelig zijn voor de omzet. Ook de motivatie van de medewerkers stijgt. Zij krijgen immers positieve feedback over hun werk.

Nieuws van 12 april 2018

Leidt creativiteit rond de afstemming  van het eigen aanbod op de behoeften van de consumenten tot een sterkere binding tussen bedrijven en hun klanten? En kan die eigenzinnige kijk op achterliggende noden van klanten verder gaan dan de huidige wensen van klanten? En kan die focus op achterliggende behoeften wel een degelijke basis leggen voor...

Terug naar boven