Stapel duurzaamheidsverslagen

Duurzaamheids­verslaggeving

Wat is het MVO-verhaal van jouw bedrijf? Wat kwam er terecht van je plannen om energie te besparen of het ziekteverzuim terug te dringen? Zit je op de goede weg, of waren er tegenvallers? Wees er transparant en eerlijk over. Bijvoorbeeld in de vorm van een duurzaamheidsverslag. Voor optimaal bereik combineer je het duurzaamheidsverslag best met andere communicatiemiddelen.

Global Reporting Initiative

Het Global Reporting Initiative (GRI) produceert ‘s werelds meest volledige Sustainability Reporting Framework, om zo meer transparantie van organisaties te bewerkstelligen. Het Framework is een algemeen aanvaard systeem voor verslaggeving over de economische, milieugerelateerde en sociale prestaties van een organisatie.

Elke organisatie, ongeacht omvang, sector of locatie, kan het gebruiken - vrijwillig. Indien gewenst, kan hierop een onafhankelijke beoordeling gebeuren (door GRI zelf of externe verificatie).

Je kunt je duurzaamheidsverslag eventueel laten toetsen door een accountant en zijn verslag mee publiceren. Je kunt ook stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers, aandeelhouders,...) naar een reactie vragen en die in het verslag opnemen.

Lees meer 

Duurzaamheidsverslagen
Publicatie

Global Reporting Initiative (GRI) en ISO hebben samen een document opgesteld waarin de relatie tussen GRI G4 en ISO 26000 wordt toegelicht. Zowel GRI als ISO geven organisaties handvatten voor MVO. GRI G4 is de laatse update van de internationale richtlijn voor het opstellen van een duurzaamheidsverslag. ISO 26000 is de internationale richtlijn voor MVO...

Publicatie

Duurzaamheidsverslaggeving bereikt een kantelpunt en sijpelt traag maar zeker door van het terrein van de voorlopers naar de mainstream bedrijfsvoering. Een recent rapport van de Global Reporting Initiative (GRI) en EY deelt de inzichten en ervaringen van deelnemers van de GRI Global Conference on Sustainability Reporting. MVO Vlaanderen verzamelde...

Terug naar boven