Fietsenpark

CO2

CO2-uitstoot is sterk gerelateerd met energieverbruik en heeft een negatief effect op het klimaat. Bedrijven merken nu al de gevolgen van extreme weersomstandigheden in hun internationale toeleveringsketen. Denk daarbij aan misoogsten en het verschuiven van klimaatzones. Ook zullen bedrijven in de toekomst zwaarder belast worden voor hun CO2-uitstoot. De EU is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van geschikte ontmoedigingsinstrumenten om de CO2-uitstoot te beperken.

Gevolg van energieverbruik

CO2-uitstoot is het rechtstreeks gevolg van energieverbruik. Bedrijven en al hun activiteiten hebben een groot aandeel in het verbranden van fossiele grondstoffen en de daarmee gepaard gaande klimaatverandering. In deze korte video (NL) wordt duidelijk hoeveel van onze CO2-uitstoot samenhangt met bedrijfsactiviteiten. Met deze calculator kunt gratis de CO2-uitstoot van uw activiteiten berekenen.

Positieve impact mogelijk

Maar dat betekent dat de positieve impact die ondernemers kunnen bereiken dus ook groot is. Bovendien levert besparen op energieverbruik direct een kostenvoordeel op. U kunt kosten besparen en tegelijk uw afhankelijkheid van energie voor de toekomst minimaliseren.

Besparing op energie leidt natuurlijk ook tot het terugdringen van CO2-uistoot en gaat daarmee klimaatverandering tegen. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie door maatschappelijk verantwoord ondernemen. Lees meer over hoe u energie kunt besparen bij het thema energie.

Nic Balthazar luidt de alarmbel
Nieuws van 29 januari 2020

Klimaatvriendelijk werken wordt cruciaal voor de logistieke bedrijven. Maar dat volstaat niet. Net zo essentieel, is een strategie die (een deel van) de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) integreert.

Dat zijn de conclusies van de Summit die het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) vorig najaar organiseerde.

hout
Nieuws van 14 juni 2019

Hout is een materiaal dat we allemaal in huis hebben, maar binnenkort zouden de toepassingen ervan veel verder kunnen gaan dan vandaag het geval is. Hout in huis? Waarom geen houten huis? Of houten tablets, ramen, batterijen, auto’s en wolkenkrabbers? Als we de pioniers van de houtrevolutie mogen geloven, zullen de opties in de toekomst legio zijn.

Terug naar boven