Wat kan de Sustatool betekenen voor uw organisatie?

Dankzij de Sustatool kan u als KMO of kleinere organisatie werk maken van een duurzaamheidsbeleid. Deze tool biedt u een systematische en praktische no-nonsense aanpak. Uw beleid krijgt zo een duurzaam duwtje in de rug.

Wilt u de Sustatool graag gebruiken om uw onderneming op weg te helpen naar een duurzame ontwikkeling? Registreer u en ga meteen aan de slag. Al geregistreerd? Log in en werk verder aan de Sustatool via de verschillende stappen in bovenstaande groene balk.

Wilt u voor het starten graag een rondleiding door de applicatie? Dat kan per hoofdstuk via deze videolinks:

Starten met de Sustatool 1: Wegwijs

Starten met de Sustatool 2: Analyseer

Starten met de Sustatool 3: Geef richting

Starten met de Sustatool 4: Concretiseer

Starten met de Sustatool 5: Voer uit

Starten met de Sustatool 6: Rapporteer

De Sustatool zet uw algemene en specifieke ondernemingsdoelstelling om in meetbare acties, zowel op lange termijn als ook 'quick wins'.

  • U inventariseert en structureert de bestaande initiatieven en krijgt inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe initiatieven.
  • Uw beleid krijgt samenhang doordat de tool alle lopende acties samenbrengt in een totaalbeleid dat u kan verankeren volgens duidelijke standaarden.
  • De Sustatool zorgt voor meer waarde en meer winst. Hij stimuleert betrokkenheid door zijn bottom-up aanpak en “ownership”, waardoor mensen enthousiast en gemotiveerd te werk gaan.
  • Als kers op de taart maakt u via de Sustatool werk van een positief imago en een goede employer branding.