Welkom

Dankzij de Sustatool kan u als KMO of kleinere organisatie werk maken van een duurzaamheidsbeleid. Deze tool biedt u een systematische en praktische no-nonsense aanpak. Uw beleid krijgt zo een duurzaam duwtje in de rug.

Wilt u de Sustatool graag gebruiken om uw onderneming op weg te helpen naar een duurzame ontwikkeling? Registreer u en ga meteen aan de slag. Al geregistreerd? Log in en werk verder aan de Sustatool via de verschillende stappen in bovenstaande groene balk.

Wilt u voor het starten graag een rondleiding door de applicatie? Dat kan per hoofdstuk via deze videolinks:

Starten met de Sustatool 1: Wegwijs

Starten met de Sustatool 2: Analyseer

Starten met de Sustatool 3: Geef richting

Starten met de Sustatool 4: Concretiseer

Starten met de Sustatool 5: Voer uit

Starten met de Sustatool 6: Rapporteer

In de kijker

Confederatie bouw - Panel Duurzaamheid

Stap voor stap doet de Sustatool zijn intrede in diverse sectoren. Wij polsten PR- en communicatieverantwoordelijke Annemie Vander Kuylen bij Confederatie Bouw in Antwerpen naar de eerste ervaringen met de Sustatool.

AWDC_Ruwe diamant

Stap voor stap doet de Sustatool zijn intrede in diverse sectoren. Verschillende koepelorganisaties ondersteunen elk op hun manier hun leden bij het gebruik van de app. Wij vroegen Jord Van Wassenhove, Public Affairs Officer bij Antwerp World Diamond Centre (AWDC), naar de eerste ervaringen met de Sustatool in de diamantsector.

U bent een ervaren of een potentiële startende Sustatool-ondernemer? Schrijf u(w) organisatie dan in voor het Sustatool-symposium rond beter duurzaam ondernemen op 7 oktober 2019. 

Wilms gaat voor duurzaamheid in al zijn keuzes. Duurzaamheid zit in ons DNA; tal van kleine initiatieven liepen al in onze organisatie. Ook bij grote investeringen is duurzaamheid steeds een beslissingsfactor. Een uitgebreide audit bracht structuur in deze initiatieven. Een mooie basis om ons in de toekomst nog meer ambitieuze duurzaamheidsdoelen op te leggen.

Sedert 2013 trekt Universitas Digital Printing resoluut de kaart van een duurzaam beleid. Als drukkerij en cursusdienst voor onder andere de Universiteit Antwerpen, komt onze onderneming veel in contact met verschillende academici. Niet onlogisch dus dat we binnen die kring op zoek gingen naar advies en begeleiding.