Studienamiddag WKK in de voedingssector
Het warmteprofiel van de voedingssector is vaak uitermate geschikt voor toepassing van warmte-krachtkoppeling (WKK). En meestal kunnen de voedingsbedrijven de volledige elektriciteitsproductie van hun WKK ook zelf verbruiken.
Een ideaal recept dus voor een rendabele WKK! Ondanks de reeds bewezen economische en ecologische voordelen is er in de sector nog een behoorlijk potentieel.
Daarom organiseert COGEN Vlaanderen in samenwerking met FEVIA, de federatie voor voedingsindustrie in België, op 15 december een studienamiddag rond WKK in de voedingssector. Voor de gelegenheid werd ook een gepaste locatie gekozen: de Chocolate Academy van Barry Callebaut. Ook een bezoek aan de WKK bij deze innovatieve chocolade- en cacaoproducent is mogelijk!
Leden van COGEN Vlaanderen betalen 75 euro, niet leden 150 euro. Deelname is gratis voor bedrijven uit de voedings- en drankindustrie!
Programma:
- 12:00: Ontvangst en lunch
- 13:00: Wat is WKK: technologieën, toepassingen en steunmechanismen
- 13:30: WKK in de voedingssector - Tom Quintelier, Fevia
- 14:00: Praktijkvoorbeeld: aardgasmotor-WKK bij Barry Callebaut – Hugo De Ridder, Barry Callebaut
- 14:20: Koffiepauze met parallel bezoek aan WKK
- 15:00: Praktijkvoorbeeld: WKK en restwarmterecuperatie bij Alpro – Dominique Hamerlinck, Alpro
- 15:30: Praktijkvoorbeelden met verschillende technologieën (turbine, biogas-WKK, …)
- 16:30: Receptie met parallel bezoek aan WKK
WKK-bezoek: Wil je ook een bezoek brengen aan de WKK? Stuur dan een mailtje naar jorg.baeten@cogenvlaanderen.be
Extra: Benieuwd of een WKK ook een energiebesparende oplossing is voor jouw voedingsbedrijf? COGEN Vlaanderen bied je graag een gratis quick-scan aan!
Voor meer informatie mail naar Jörg Baeten jorg.baeten@cogenvlaanderen.be of bel 016 58 59 97.