Social Intrapreneurship Coach - leertraject

Sociaal ondernemen en innoveren binnen jouw onderneming kan je leren én aanleren. In dit gratis 5-delige leertraject leer je collega’s begeleiden om maatschappelijke innovaties op te starten.

 

Na het traject ben je klaar om jouw collega’s te coachen om zelf maatschappelijk te innoveren. Uniek is dat we je klaarstomen om zowel met je management als met basiswerkers (zorgkundigen, technisch personeel, fabrieksmedewerkers...) aan de slag te gaan.   

Begeleiding van ervaren coaches

Je wordt stap voor stap begeleid door lesgevers van de Sociale InnovatieFabriek, Taborgroep en Antwerp Management School. In deze trainersopleiding bundelden ze hun jarenlange ervaring in het stimuleren van maatschappelijke vernieuwing bij groepen en bedrijven.

We werken rond verschillende thema's

  • Welke maatschappelijke uitdagingen zijn een opportuniteit voor jouw onderneming?
  • Hoe stel je goede innovatieteams samen?
  • Hoe kan je jouw management èn de basiswerkers samen laten innoveren?
  • Welke drempels leven er in jouw organisatie om innovatie permanent te vergroten en hoe bespreek je die?
    Data workshops: 19 & 28 september, 5, 6 & 26 oktober '23
Locaties: Antwerpen, Gent en Brussel    

Criteria om je kandidaat te stellen:

  • Je werkt zelf in een onderneming die de intentie heeft om het ondernemend en innoverend vermogen van de medewerkers straffer aan te boren.
  • Je hebt het mandaat van je management om dit traject te volgen en toe te passen in de onderneming.
  • Je hebt interesse in of ervaring met het begeleiden van groepstrajecten. Je haalt plezier uit het faciliteren van processen en mensen te laten groeien in hun talenten.
  • Je bent aanwezig en neemt actief deel aan alle workshopdagen.
  • Je maakt tijd om tussen de workshopdagen door het aangeboden materiaal en de oefeningen zelfstandig of in een klein projectteam voor te bereiden. Je kan vlot online werken en vergaderen.
  • Je beseft dat dit traject een pilootproject is. Je engageert je om feedback te geven op het lesmateriaal en de training die werd ontwikkeld door de lesgevers van Sociale InnovatieFabriek, Antwerp Management school en Taborgroep. Jouw feedback helpt om een volgende editie nog beter te organiseren.
  Uit alle kandidaturen stellen we een groep samen van max. 12 deelnemers, met diverse profielen en achtergronden.
Uiterlijk 15 juni 2023 weet je of jij erbij bent.    

Prijs

Gratis

Datum

20 september 2023

Gerelateerde thema's

Sociaal ondernemerschap

Organised by

Taborgroep

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.