Aan de slag met CSRD
Weet jij hoe je je klimaatplan opmaakt in lijn met de CSRD? De Europese Green Deal en bijhorende wetgeving verwacht grote duurzaamheidsinspanningen van bedrijven, én eist een heldere rapportering. In drie opleidingssessies zetten we je op weg in de belangrijkste beleidskaders.
De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) eist van ondernemingen een duidelijke rapportering van hun duurzaamheidsacties. Niet enkel een ton aan datapunten, maar ook je duurzaamheidsbeleid en genomen maatregelen moeten daarin opgenomen zijn. Dat alles rapporteer je aan de hand van de Europese rapporteringsstandaarden (ESRS).
Valt jouw organisatie onder de CSRD en moet je in de komende jaren een grondig duurzaamheidsrapport indienen? Of zit je in het ecosysteem van een bedrijf dat moet rapporteren? Dan ben je maar beter voorbereid. In drie opleidingssessies geef je je klimaatplan vorm, met aandacht voor de aankomende duurzaamheidsrapportering en het bijhorende kader.
Programma
- Sessie 1 | 16 oktober | 13.30 uur - 17.00 uur
Definitie en scope van de CSRD: wanneer moet wat klaar zijn, en waarom?
(Voorbeeldcases, Q&A, context van de wetgeving) - Sessie 2 | 8 november | 13.30 uur - 17.00 uur
Concrete rapporteringsrichtlijnen (ESRS) en het bepalen van materiële thema’s voor jouw organisatie. (Gevraagde info in de ESRS, praktische tips voor je materialiteitsbepaling, het verplichte klimaatplan) - Sessie 3 | 6 december | 09.00 uur - 12.30 uur
Hackaton: eerstelijnsadvies van technische experten over de verschillende duurzaamheidsthema’s die in de CSRD vervat zitten.
(Circulair waterbeheer, (hernieuwbare) energiemanagement, biodiversiteitsplannen, CO2-uitstoot, …)
Experten van Antea Group begeleiden dit opleidingstraject van A tot Z. Ook voor de laatste sessie voorzien zij experten in elk thema, om jou concreet op weg te zetten naar een grondig klimaatplan en complete duurzaamheidsrapportering.
Voor wie?
- Je bent een beursgenoteerd (groot) bedrijf of een onderneming van openbaar belang – rapportering in 2025 over 2024
- Je bent een groot bedrijf (netto-omzet > 40 miljoen euro; en/of balanstotaal > 20 miljoen euro; en/of > 250 werknemers) – rapportering in 2026 over 2025
- Je bent een beursgenoteerde kmo – rapportering in 2027 over 2026
- Je maakt (als kmo) deel uit van het ecosysteem van een bedrijf uit bovenstaande categorieën als leverancier, klant, partner... – jouw inspanningen worden mee opgenomen in hun rapportering