Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Massale VerduurzamingsOpportuniteit

30 april 2020

Dag lezer,

Meer Verhalen Opschrijven, Mensen Vrij Omarmen, Mama Veel Opbellen, Mondmaskers Vaker Opzetten, Misschien Voor Overmorgen, Meer (de) Velo Op,... Je kunt MVO heden ten dage makkelijk anders invullen. Wij kiezen voor Massale VerduurzamingsOpportuniteit.

Corona is een kans om waardengedreven ondernemerschap uit te dragen. Dat stelt businessfilosoof Jochanan Eynikel op onze website. Zullen we de juiste lessen trekken uit wat ons overkomt en ons anders doet leven en werken? Kunnen we afstand nemen van het 'oude' normaal en het 'nieuwe' normaal toelaten?

We kruisen onze vingers tot ze pijn doen. Wat ons niet belet inspiratie te blijven bieden. Want die is er zelfs in tijden van lockdown meer dan genoeg.

Neem ons niet kwalijk dat we starten met nieuws uit eigen kot. Afgelopen maandag lanceerden we de 'Koplopers Podcast'. Zeven weken op rij laten we koplopers op het vlak van MVO aan het woord. Al zeggen we het zelf: een mooie aanvulling van ons Koploper-aanbod. Dat omvatte al een magazine - Koploper - en een aanbod van gratis MVO-opleidingen - Koploper Live.

JuuNoo kreeg onlangs een fikse kapitaalinjectie.  Deze startup baant zich een weg met circulaire kantoorwanden. Dat circulariteit op de radar van investeerders komt. Het is een teken aan de wand. Een positief teken!

En nog circulair nieuws. In de zomer van 2017 ging de Green Deal Circulair Aankopen van start. Het traject liep tot eind vorig jaar en leverde een schat aan voorbeelden, knowhow, instrumenten,... op. Gul als altijd, stelt Vlaanderen Circulair dat alles sinds kort ter beschikking op een nieuwe website.

We komen snel terug.
Beloofd.

 

 

Nieuw: de Koplopers Podcast

Na het magazine Koploper en het gratis opleidingsaanbod Koploper Live, lanceert MVO Vlaanderen de Koplopers Podcast.

Zeven maandagen op rij geven we het woord aan koplopers op het vlak van MVO.

Meer lezen
 
 
circulaire kantoorwanden

Een teken aan de wand: kapitaalinjectie voor circulaire kantoorwanden

De Belgische start-up JuuNoo produceert circulaire wandsystemen voor kantoren. Hij heeft onlangs 1,5 miljoen euro opgehaald om zijn innovatieve oplossingen in heel Europa te lanceren. JuuNoo wordt ondersteund door Start it @KBC en Vlajo.

Meer lezen
 
 
campagnebeeld Green Deal circulair aankopen

Circulair aankopen - de website

In 2017 zette Vlaanderen Circulair - samen met The Shift, de VVSG en Bond Beter Leefmilieu - de Green Deal Circulair Aankopen op. Gedurende twee jaar engageerden meer dan 150 organisaties zich om samen circulair aan te kopen of circulaire aankoopprojecten te faciliteren.

De kennis en inzichten uit twee jaar experimenteren stelt Vlaanderen Circulair nu ter beschikking van aankopers en aanbieders op een nieuwe website. Je vindt er achtergrondinformatie, lespakketten, voorbeelden en instrumenten om meteen zelf aan de slag te gaan.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.