Kan u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor een online versie.
MVO Vlaanderen

Goed

23 maart 2020

Dag lezer,

Goed.

Laat dat alsjeblief het antwoord zijn op de vraag hoe het gaat. Met jou. Met je familie. Met je vrienden, buren en collega's.

We weten dat dit in tijden van #flattenthecurve geen geweldig originele intro is. 'Clunky but heartfelt.' Zo omschreef Katie Elliott van Little Challenges hem in haar jongste nieuwsbrief. Maar in essentie komt het wel daar op neer. Dat we elkaar die simpele vraag blijven stellen.

Die zorg voor elkaar moeten we inpassen in een nieuwe realiteit. Daar hoort voor velen thuiswerken bij. Niet die ene dag in de week maar voltijds. We merken dat het zowel voor ervaren rotten als voor neofieten wennen is. Zeker als het nageslacht ook nog eens enthousiast door de woonkamer stuitert.

'Thuiswerken - en dan?' is onze mini-gids voor de menselijke kant van #blijfinuwkot. Hij beantwoordt vragen, reikt tips en suggesties aan en heeft oog voor ergonomie. We zorgen regelmatig voor een update, dus neem meer dan één kijkje.

Wie ergonomie zegt, zegt bewegen. Wat dacht je van een uurtje werken in de tuin? Om op die manier bij te dragen aan de circulaire economie.

Wie het ten slotte even gehad heeft met c-nieuws, kan kennismaken met Resortecs. Een bende ingenieurs noemen ze zichzelf. Maar ze gingen wel mooi aan de haal met de Global Change Award van H&M.

Hou je goed.

 
coronavirus

Thuiswerken - en dan?

Thuiswerken dat in één adem wordt uitgesproken met corona, quarantaine en social distancing? We wennen eraan. Maar voor velen is het een nieuw fenomeen. Daarom deze mini-gids

Want vind je zonder problemen alle informatie over teleconferencing of videocalling en de software die erbij hoort, dan geldt dat net iets minder voor informatie over hoe je thuiswerken thuis het beste regelt. Of wat je als leidinggevende beter niet uit het oog verliest. En die kinderen...

Dit nieuwsbericht focust zich dus op de menselijke kant van thuiswerken. Tips, beschouwingen, suggesties,... Niet exhaustief maar wel nuttig hopen we.

Meer lezen
 
 
Label recyclagepunt

Hoe een uurtje in de tuin werken bijdraagt aan een circulaire economie

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor circulaire economie in Vlaanderen. Arbeid & Milieu had het met Yolan Gielen, facilitator circulaire economie bij Vlaanderen Circulair, over de werking van Vlaanderen Circulair, maar ook over boot en boostcamps, het belang van failing forward en hoe een uurtje in de tuin werken kan bijdragen aan een circulaire economie. 

Meer lezen
 
 
Resortecs

Wij zijn geen naaigarenbedrijf, maar eigenlijk gewoon een bende ingenieurs met kennis van circulair denken.

De mode-industrie behoort tot de meest vervuilende industrieën ter wereld. Dat duurzaamheid in de modesector steeds meer aandacht vereist, zag Cédric Vanhoeck een aantal jaren geleden ook. Met zijn bedrijf Resortecs wil hij door middel van innovatieve technologie de afvalberg in de sector verminderen.

Meer lezen
 

Nieuws

 

Agenda

MVO Vlaanderen
is een initiatief van de Vlaamse Overheid.
Uitschrijven op deze nieuwsbrief.